Trusoul înlocuit cu bani Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Trusoul înlocuit cu bani

Executivul a decis ca beneficiarii ajutorului pentru nou-născuţi să primească, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2007, echivalentul în lei al "coşului bebe". Suma se ridică la 150 de lei. Banii necesari plăţii contravalorii trusoului vor fi transferaţi către bugetele lo-cale, astfel încât sumele să poată fi distribuite de autorităţile locale, a informat luni într-o întâlnire cu jurnaliştii directorul Oficiului Prefectural Sighişoara, Adrian Gherca.

Potrivit acestuia, pentru a primi contravaloarea "coşului bebe", părinţii naturali ai copilului sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să depună la Primărie o cerere scrisă însoţită de copia certificatului de naştere.
De la 1 ianuarie şi până azi, la Oficiul de Stare Civilă Sighişoara au fost înregistraţi 42 de nou-născuţi, însă nici un părinte nu a depus până acum cerere pentru ajutorul financiar aprobat de Guvern.
Întrebat dacă cei 150 de lei sunt bani mulţi sau puţini în sprijinul proaspetelor mămici, directorul Oficiului Prefectural Sighişoara, Adrian Gherca, ne-a răspuns că "sunt un început", amintind în acest context şi alte realizări ale actualului Guvern.
"Cred că e un început, până acum nu era nimic. Acum văd că, prin eforturile Guvernului, în multe domenii încep să se mişte lucrurile destul de bine. În noiembrie-decembrie 2006, în anumite domenii/sectoare s-au primit lucruri ce nu s-au putut obţine în ultimii 16 ani. Mi-aduc aminte acum, la repezeală, că recent a avut loc a doua tranşă de înmânare a microbuzelor către satele care nu au şcoli, de faptul că toate posturile de poliţie comunale au primit maşini, ca să se poată deplasa mai uşor şi să fie intervenţia mai promptă, îmi vin în minte toate proiectele pentru comune la Ordonanţa 7 de introducere a apei, canalizării, refacerii stră-zilor, şoselelor şi podeţelor, iar proiectele vor continua cu şi mai mare anvergură anul acesta. Revin la întrebarea dvs cu 1 milion jumate…e un început, până acum nu erau deloc, pro-babil c-o să mai crească dar cred că e o sumă bunicică pentru început", a spus Adrian Gherca.
Directorul Oficiului Prefectural Sighişoara a precizat că autorităţile locale au obligaţia să plătească cei 150 de lei contravaloarea trusoului pe nou-născuţi, în termen de maximum 30 de zile de la depunerea cererii de către părinţi.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE