Căsătorie la penitenciar Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Căsătorie la penitenciar

7358_ev_Casatorie.gifO zi cu totul specială la Penitenciarul cu Reghim Închis Târgu Mureş. Trei cupluri şi-au unit destinele în prezenţa martorilor şi a presei chiar în incinta închisorii.

Paul Rus şi Aurelia Pantilică, Sorin Ciurar şi Rozalia Sofolvi, şi Sorin Orban şi Simona Moldovan sunt cei şase deţinuţi din cadrul Penitenciarului cu Reghim Închis Târgu Mureş care s-au hotărât să spună "Da" în faţa ofiţerului stării civile. Pentru ei a fost dragoste la prima vedere. S-au văzut în instanţă, s-au plăcut şi au hotărât să se ia. De-acum încolo, cele trei cupluri se vor vedea mai des, dar sub supraveghere, iar când camera intimă va fi amenajată, vor avea ocazia să petreacă timp şi singuri.

Condamnaţi, dar fericiţi
Paul a fost condamnat la 15 ani pentru omor şi va ieşi din puşcărie anul viitor în luna septembrie. Aurelia, cea care i-a devenit, începând de ieri, soţie, se va prezenta în faţa comisiei de disciplină săptămâna viitoare şi speră că va fi eliberată. Cei doi au hotărât să se căsătorească în speranţa că în momentul în care vor fi liberi, împreună vor trece peste toate piedicile. "Vrem să trăim o viaţă cinstită, să avem grijă de copii. De ai mei, doi, şi de cele două fetiţe ale Aureliei", a spus cu zâmbetul pe buze Paul, iar Aurelia a adăugat că "numai dacă nu vrei, nu poţi să te schimbi". Ea este sigură că împreună cu Paul va reuşi să-şi întemeieze o familie. Familiile celor doi nu au venit la cununia civilă. Mama miresei, originară din Slatina, stă în Târnăveni, împreună cu nepoatele, şi nu a putut veni. Iar părinţii lui Paul, care este singur la părinţi, nu au fost de acord cu acestă căsnicie, aşa că nu şi-au făcut nici ei apariţia.
Sorin Ciurar este din Sighişoara şi a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri. A văzut-o pe Rozalia în instanţă. Au povestit vreme de câteva luni, apoi au început să-şi scrie. Corespondenţa a durat de la sfârşitul anului trecut şi până acum când s-au luat. Condamnată patru ani pentru furt, Rozalia speră să-şi poată reface viaţa alături de soţul ei, atunci când vor fi liberi.
Sorin Orban este din Reghin, iar soţia lui Simona, din Petrilaca, un sat din apropierea Reghinului. Amândoi au ajus după gratii pentru furt. Şi în cazul lor a fost dragoste la prima vedere şi s-au cunoscut tot în instanţă.

Bani şi speranţe
Proaspeţii căsătoriţi au fost informaţi de conducerea penitenciarului despre cei 200 de euro cadou de la stat, de care pot beneficia. Toţi au spus, însă, că nu se căsătoresc pentru bani. "Noi o facem pentru că ne iubim, nu pentru că ne plăteşte statul", cu toate acestea suma este binevenită în fiecare nouă familie. Pe lângă aceşti bani, proaspeţii căsătoriţi aşteaptă cu nerăbdare amenajarea unei camere pentru a putea beneficia şi de întâlniri intime. "Din păcate, din lipsă de spaţiu, încă nu le-am amenajat o cameră. Azi vor putea petrece o oră împreună, dar când camera va fi gata, pe lângă vorbitoarele din fiecare săptămână vor putea beneficia de întâlniri intime", a precizat Mirabela Nicuşan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului cu Regim Închis Târgu Mureş. În perioada următoare la Penitenciarul Mureş se vor mai oficia astfel de căsătorii pentru că până în momentul de faţă mai există depuse încă aproximativ 20 de cereri.

"Cele trei cupluri s-au cunoscut în instanţă, băieţii le-au văzut pe fete prin curte, de pe geam când acestea se aflau la plimbare. S-a înfiripat o dragoste la prima vedere dacă pot să spun aşa. Sperăm să fie trainică", Mirabela Nicuşan, purtător de cuvânt Penitenciarul cu Regim Închis.

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE