Veşti bune pentru diabetici şi bolnavii de cancer Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Veşti bune pentru diabetici şi bolnavii de cancer

Descentralizarea programelor naţionale de sănătate continuă. De la 1 aprilie, toate farmaciile care se află în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări, vor elibera medicamentele antidiabetice de tipul insulinelor, precum şi cele pentru tratamentul stării postransplant. În prezent, pacienţii care au nevoie de insulină sau de medicamente oncologice şi le pot procura doar din farmaciile cu circuit închis.
În şedinţa de Colegiu a Ministerului Sănătăţii, împreună cu noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, am definitivat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru acest an", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Programele naţionale de sănătate se finanţează de la bugetul de stat, din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii, din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de sănătate şi din transferuri din bugetul aprobat Ministerului Sănătăţii către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Bugetul alocat pentru derularea acestora este de aproximativ. 3.000.000 mii lei. Programele naţionale au fost structurate pe două mari categorii: programul de prevenire şi control al bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populaţiei şi programul naţional de sănătate cu scopuri curative.

Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a mai luat o decizie similară. În cadrul Programului naţional de diabet pe care MSP l-a preluat de la CNAS, pentru creşterea accesului la tratament al bolnavilor cu diabet zaharat cuprinşi în program, eliberarea medicamentelor antidiabetice orale a început să se facă de la 1 octombrie 2006, prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Iulia OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE