Asigurarile mai scumpe reduc timpul de reparatii Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Asigurarile mai scumpe reduc timpul de reparatii

p_11_2_14.jpgPentru a afla care sunt noutatile pe piata asigurarilor auto pe anul 2009 l-am cautat pe Alexandru Negrea directorul adjunct al Sucursalei Mureş Asirom Vienna Insurance Group.

Reporter: Cu ce noutati veniti pe segmentul asigurarilor auto in 2009?
Alexandru Negrea: De departe in cazul pietei de asigurari din Romania asigurarile auto reprezinta un procent de peste 70 % din totalul activitatilor de asigurare asa ca si Asirom va trebui sa se plieze pe necesitatile momentului, sa faca polita CASCO cat mai buna pentru asigurati. Din pacate asa cum vedem peste tot in jur se intampla tot mai multe accidente rutiere cu decese, masini lovite, incendiate duce la o rata a daunalitatii in continua crestere. Cum an de an parcul de masini a crescut asa a urcat si rata daunelor, pretul pieselor, timpilor de manopera si atunci cei care vor sa isi repare masina repede si sa nu plateasca suplimentar daunele, aleg polita mai scumpa, la o societate care are decontare directa cu service-uri auto. Incepand cu 2006-2007 au fost introduse francizele, care sunt partea de despagubire pe care o suporta direct asiguratorul in cazul Asirom, francizele sunt diferentiate in functie de tipul masinilor, pentru cei care au daune multiple incepand cu a doua dauna franciza se dubleza, prin acest lucru incercam sa ne protejam si noi pentru ca nici o societate de asigurare nu este o societate de binefacere.
Rep.: La cate service-uri faceti decontare directa?
A.N.: In judetul Mures Asirom are incheiate conventii de colaborare sau colaboreaza direct pe decontare directa cu peste 20 de unitati service.
Rep.: Cate polite CASCO ati emis pe anul 2008?
A.N.: In anul 2008 am incheiat peste 2.000 de polite CASCO la persoane fizice, alte 790 de au fost incheiate cu persoane juridice iar in peste 80 de cazuri au fost incheiate chiar de CASCO PARC. Sa intelegeti in acest context contractele incheiate cu persoanele juridice care detin mai mult de 5 masini. Avem persoane juridice care au peste 100 de masini asigurate in CASCO PARC.
Rep.: Cate masini au fost implicate in accidente rutiere?
A.N.: Din totalul autoturismelor asigurate de noi in 2008 in judetul Mures procentul de implicare in evenimente rutiere nu depaseste 30%. Fata de procentul national care trece de 55%, este foarte bun, la fel procentul daunalitatii, pe judetul Mures si in cazul societatii noastre nu depasim 55%.
Rep.: Care este termenul de plata in cazul accidentelor?
A.N.: Decontarile in service ale politelor CASCO si a celor de raspundere civila se platesc conform legii 136 care impune un termen de 15 zile si se platesc in interiorul acestui termen cu mici exceptii. Aici vorbim de daunele foarte mari ale caror dosare necesita investigatii suplimentare. In anumite cazuri pot fi tentative de fraudare sau avem dosare care trebuie sa ajunga la divizia de daune la sediul social, unde timpii de asteptare pot ajunge la cateva saptamani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE