„Mai bine pentru cei multi” de la Vasile Boloş pentru cititori Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

„Mai bine pentru cei multi” de la Vasile Boloş pentru cititori

p_98.jpgAseară, în salonul verde al Hotelului „Continental”, prof. univ. dr. ing. Vasile Boloş a lansat cartea „Mai bine pentru cei mulţi”. Cartea a fost prezentata de profesorii universitari Iulian Boldea si Florin Ciotea, de fostul prefect Ovidiu Nadea iar cea care a moderat a fost Corina Teodor, directorul Bibliotecii Judetene.
Scopul lucrării lansate, care are valoare documentară, este de a consemna principalele evenimente, opinii, ecouri legate de activitatea organizaţiei municipale Târgu-Mureş a Partidului Social Democrat. Vasile Boloş a fost preşedintele acestei organizaţii în perioada 2004-2008. „Din aceste texte cu caracter publicistic se degajă o anumită concepţie şi viziune asupra realităţilor României de ieri şi de azi, o Românie ce nu pare să-şi fi găsit încă ritmul optim de dezvoltare economică, socială şi politică. Subliniez opiniile pertinente cu privire la învăţământul superior, cartea subliniază câteva imperative şi obiective ale dezvoltării acestuia”, a spus Iulian Boldea referent al lucrării lansate.
Emoţionat, Vasile Boloş a ţinut să facă câteva precizări despre apariţia acestei lucrări, lucrare care nu a fost văzută decât de cei patru referenţi până cu o oră înainte de lansare: „Această carte nu este scrisă de mine de la A la Z, este realizată de mine într-o asamblare puţin complicată. În luna aprilie a anului trecut o studentă de la specializarea Istorie Relaţii Internaţionale mi-a adresat rugămintea să o ajut să realizeze un capitol din lucrarea sa de licenţă în care să trateze aspecte ale vieţii politice social democrate din Târgu-Mureş din perioada anilor 1995-1996. La această rugăminte am încercat să o ajut dar am constat că nu am această posibilitate, am putut doar să-i dau câteva informaţii. Am rămas cu ideea că peste câţiva ani se va întâmpla acelaşi lucru cu perioada pe care o traversăm acum. La revenirea din concediu, încercând să-mi fac ordine în arhiva personală am constat că dispun de un număr important de evenimente, documente, extrase de presă şi am constat că dispun de un material voluminos.”
Cartea reprezintă un ansamblu de documente, opinii, extrase de presă ordonate cu multă pasiune de către Vasile Boloş într-un veritabil document cu valoare istorică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE