Lorand, veterinarul pasionat de caini de vanatoare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Lorand, veterinarul pasionat de caini de vanatoare

p_9_1_20.jpgPrietenul cel mai fidel al omului il reprezinta cainele, iar pasiunea pentru aceste frumoase animale nu are margini, in randul iubitorilor acestor animale. In aceasta familie a iubitorilor de caini, intra si Lorand Czekes, de 27 de ani din Targu Mures.
Pasiunea pentru animale o are de mic, primul caine fiind un Caniche, dupa care a urmat primul caine din rasa Vizsla Maghiara,  in 1998. Apoi a inceput sa participe  la expozitii, incet, incet pasiunea a inceput sa prinda tot mai mult contur. Astfel ca a inceput sa importe caini din aceasta rasa, plus monte in afara tarii, precum si niste cuiburi, care au permis ca pasiunea pentru cainii de rasa sa se dezvolte constant.
Din exemplarele rezultate au iesit campioni la diferitele categorii, la concursurile la care a participat, printre care titluri de vicecampioani european si mondial la  juniori. “Din 1998, a participat la foarte multe expozitii. In ultimii ani participa din placere la aceste expozitii, doar la cele mari. Sunt  si membru in conducerea Asociastiei Chinologice a judetului Mures, sin cadrul careia particip in fiecare an ca organizator al celei mai prestigioase expozitii din Romania. Cea mai mare performanta a fost cu  o femela nascuta la mine, din rasa Vizsla maghiara, care a obtinut locul doi la mondialele din Poznan, Polonia, in 2006, iar cu cealalta femela, locul doi la europenele de la Bratislava, in anul 2003” a precizat Lorand Czekes

Medicina veterinara si chinologia, pasiunile lui Lorand

Fiind student la Cluj, la medicina veterinara, Lorand, incearca sa combine aceste frumoase pasiuni, medicina veterinare, si cresterea cainilor de rasa. “Sunt strans legate aceste doua aspecte, dar totodata mult diferite, deoarece sunt doua lucruri distince. Sunt de doi ani chinolog, si stiu ca e altceva. Aici trebuie sa stii miscarea cainelui in expozitii, sa-l arbitrezi, ceea ce difera mult fata de practica medicinii veterinare. Un medic veterinar nu invata asa ceva la facultate” ne-a declarat Lorand Czekes
Cresterea acestor caini de rasa implica foarte multa pasiune, dar si eforturi financiare. Nu e rentabil deloc, daca vine vorba de bani, nici ca si crescator ,nici ca simplu proprietar. Expozitiile costa foarte mult, prin taxe de inscriere, transport, intretinerea cainilor. Dar indiferent de costurile ridicate, primeaza intotdeauna pasiunea pentru aceste animale. Vizsla maghiara este o rasa de vanatoare, care mai nou, a inceput sa devina ca si rasa de  de companie, deoarece se adapteaza foarte usor la orice conditii, si la orice persoana. Sunt caini prietenosi, si sunt recomandati pentru oricine care are suficient timp si emergie. Sunt totusi caini de vanatoare, si au nevoie de multa miscare, in schimb sunt caini foarte iubitori, si niciodata nu sunt agresivi, oricine poate sa stea in preajma lor, chiar si copii. “Pentru tinerii care vor sa-si ocupe timpul intr-un mod util si placut, le-as recomanda sa se ocupe de caini, sa participle la expozitii, sa opteze pentru aceasta frumoasa pasiune, astfel ca timpul lor liber va fi umplut cu ceva frumos si minunat” a precizat Lorand Czekes.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE