Pietonii si soferii, pusi la respect de autoritati Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Pietonii si soferii, pusi la respect de autoritati

p_11_2_16.jpgPolitia mureseana, in colaborare cu primaria Targu Mures a trecut la implementarea unor masuri de disciplinare a traficului rutier si a pietonilor, prin amplasarea de semafoare pietonale cu buton.

Numarul mare de accidente, traversarea strazii fara asigurare, neatentia soferilor, au condus autoritatile muresene la luarea unor masuri viabile. Solutia pentru trecerile de pietoni a fost semafoarele cu temporizare care, pe viitor s-ar putea sa fie solutia pentru toate trecerile de pietoni din oras. La aceasta data, in Targu Mures functioneaza deja doua semafoare pietonale cu buton, una in zona pietei de pe strada Cuza Voda si una pe Bulevardul 22 Decembrie. Un al treilea semafor este instalat in fata Liceului de Arta care este sincronizat cu semaforul de la Catedrala.
Masura a fost luata pentru fluidizarea traficului din zonele respective dar si pentru evitarea frecventelor accidente pe trecerile de pietoni. Semafoarele cu temporizare sunt corelate cu celelalte semafoare din oras. Potrivit spuselor purtatorului de cuvant al Primariei Targu Mures, Marius Pascan, in cursul acestui an, vor mai fi instalate inca doua semafoare cu buton. ”Aceste semafoare au fost instalate in temeiul studiului facut de primarie, este o strategie de fluidizare a traficului. Urmeaza sa mai instalam inca doua astfel de semafoare, unul in fata primariei si unul la trecerea de pietoni din fata Palatului Culturii. Sunt deja achizitionate, dar nu au putut fi inca montate din cauza frigului de afara. Dar speram ca, de indata ce vremea se va incalzi, sa le instalam”. Valoarea unui astfel de semafor este cuprinsa intre 50.000-60.000 lei.

Mai multe radare pentru vitezomani

In ceea ce priveste traficul de pe drumurile europene si nationale de pe raza judetului, soferii vor trebui sa circule cu viteze reduse, avand in vedere ca politia mureseana se pregateste sa amplaseze pana in luna martie sapte radare fixe in zonele unde au avut loc cele mai multe accidente rutiere.”Speram ca prin aceste masuri sa se reduca numarul accidentelor, avand in vedere faptul ca in cursul anului 2008 s-au inregistrat 184 de accidente rutiere, din care au rezultat 74 de morti si 154 de raniti grav”, a declarat Lucian Archiudean, seful serviciului de Politie Rutiera Targu Mures. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Politiei Rutiere Targu Mures, comparativ cu 2007, in 2008, numarul accidentelor a crescut cu 10%, numarul mortilor a scazut cu 14%, iar numarul celor ranitii grav a crescut cu 33%. Pe parcursul anului trecut, politistii mureseni au acordat 80.300 de sanctiuni contraventionale, cu 17% mai multe fata de cele acordate in 2007. De asemenea, au fost retrase 7.500 de premise auto, din care 660 pentru nerespectarea vitezei legale si 900 pentru conducerea autovehiculului in stare de ebrietate. Nici anul acesta soferii mureseni nu s-au cumintit, dovada fiind faptul ca in primele zile ale anului au avut loc doua accidente soldate cu un mort si un grav ranit, au fost acordate deja 600 de sanctiuni contraventionale, iar 120 de soferi au ramas fara permise.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE