Arhiepiscopul Andreicut prezent la Zilele Colegiului ”Unirea“ Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Arhiepiscopul Andreicut prezent la Zilele Colegiului ”Unirea“

p_834079.jpg
Cristina Branea este directoarea Colegiului National ”Unirea“ din Targu-Mures din anul 2001. Cu ocazia apropierii Zilelor Colegiului National, care se vor desfăşura in perioada 22-28 ianuarie, am cautat-o pentru a afla care este programul si noutatile de anul acesta.
Reporter: Aveti un invitat special la aceasta editie, aşa cum ne-ati obisnuit in ultimii ani?
Cristina Branea: Zilele Colegiului National ”Unirea” se desfasoara in perioada 22-28 ianuarie si cum traditia la noi este ca in fiecare an sa avem invitata o personalitate, dupa ce anul trecut l-am avut pe marele eminescolog, Dumitru Ierimia, anul acesta ne-am schimbat putin registrul si l-am invitat pe Inaltpreasfintitul dr. Andrei Andreicut-arhiepiscop de Alba-Iulia. Acesta va binecuvanta evenimentul. Domnia-sa nu vine pentru o lectie de prozelitism ci pur si simplu pentru o discutie intre tineri, cu tema adolescentii si credinta. Este al doilea an cand organizam activitatile pe trei coordinate: educatie pentru valori, educatie pentru sanatate si pentru mediu. Cand spunem valori poate sa insemne orice activitate culturala, care sa omagieze o personalitate, o dezbatere care are loc la o masa rotunda.
Rep: Dezaluiti-ne cateva din cele mai importante momente ale programului?
C.B.: Daca ar fi sa ma refer strict la prima zi as aminti momentul Historical Day, unde elevii de la sectia maghiara ai clasei a-XI-a B vor prezenta o proiectie cu evenimente istoricereflectate in cinematografie, pentru ca nu ne mai place sa tinem lectii tip prelegere si atunci discutiile dupa vizionarea unui film si după un concurs interactiv sunt mult mai benefice. In aceeasi zi, la activitati sportive, as mai aminti de la ora 13.00 meciul de tenis dintre elevii de la Colegiul ”Unirea“ si cei de la Colegiul “Alexandru Papiu Ilarian” si concursul de matematica”Simon Petru“, plus festivitatea de premiere. In cea de-a doua zi a manifestarilor as mentiona prezentarea de proiecte “Cultura romana-cultura europeana“ a elevilor din clasa a XI-a E. Un alt lucru interesant este “Unirea”-arhitectura unei idei in imagini si cuvinte, unde participa elevii clasei a XA. Iar ceva foarte spectaculos este Brit Club ”Scotland“, care este de fapt un club de engleza britanica, infinţat in urma cu un an si jumatate de elevii care au fost beneficiarii bursei “Pocklington School-York”. Noi avem de 13 ani o bursa pe care ne o ofera Colegiul Pocklington din Marea Britanie, prin care, in fiecare an, un elev al colegiului nostru este scolarizat la ei. Asa s-a nascut practic acest club ca o ideea de activitate extrascolara. Se desfasoara pe coordonatele ceaiului de la ora 5, inclusiv cu o cutie de depuneri de sume. E putin mai non formala, cu lumânari si vizionari de film.
Rep: Caţi elevi sunt implicaţi in organizarea acestor manifestari?
C.B.:Din cei 1.200 de elevi ai scolii cred ca circa 700-800 sunt implicati in mai mare sau mai mica masura la pregatirea unui material, dar, indirect, aceste manifestari se adreseaza tuturor elevilor scolii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE