Un avocat si un atelier protejat, dorinta ONG-urilor muresene Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Un avocat si un atelier protejat, dorinta ONG-urilor muresene

p_5_2_30.jpgReprezentantii organizatiilor non-guvernamentale muresene s-au intalnit ieri, pentru a dezbate problemele cu care se confrunta si pentru a ajunge la un numitor comun.
Asociatiile non-profit joaca un rol tot mai important in viata societatii. ONG-urile care au drept scop ajutorarea persoanelor cu dizabilitati au inceput in ultima perioada sa intampine tot felul de probleme datorita finantarilor slabe. In incercarea de a gasi solutii viabile pentru problemele cu care se confrunta, reprezentantii ONG-urilor muresene s-au intalnit ieri la sediul Asociatiei HIFA Romania. “Scopul intalnirii este de a incerca sa cream ceva impreuna, sa ne ajutam reciproc, sa dezbatem idei care ne-ar fi de folos. Dorim sa incercam sa rezolvam cumva cele mai grave probleme cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati”, a declarat Simon Judit, presedinta Asociatieie HIFA Romania. Punctele cele mai importante de pe ordinea de zi care necesita o rezolvare mai rapida, sunt un avocat comun pentru ONG-uri, care sa apere interesele acestora, sa le ofere consiliere si sa le dea sfaturi.

Atelierul protejat, o solutie viabila pentru ONG-uri
Directorul Fundatiei Alpha Transilvana, Eva Gyorki a precizat faptul ca in tarile Uniunii Europene s-au creat organizatii ale ONG-urilor care se reunesc frecvent pentru a aborda problemele cu care se confrunta. In acest sens s-a decis ca intre ONG-urile muresene sa se creeze parteneriate, o uniune ale acestora, iar  intalnirile  acestora sa fie mai dese, daca se poate chiar lunar. “Incercam  sa vedem care sunt problemele care cer o rezolvare mai rapida, care sunt cerintele persoanelor cu dizabilitati. Finantarea este una dintre cele mai mari preocupari ale tuturor ONG-urilor avand in vedere ca suntem organizatii non-profit, iar banii provin din donatii”, a mai spus Simon Judit. Un alt punct important de pe ordinea de zi a intalnirii este crearea unui atelier protejat comun, pentru ca persoanele cu dizabilitati sa poata beneficia de un loc de munca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE