„Orasul lui Dracula” vazut prin ochii pictorului Ioan Nicolae Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

„Orasul lui Dracula” vazut prin ochii pictorului Ioan Nicolae

p_14_1_12.jpg
Sâmbata, 24 ianuarie 2009, a avut loc la sediul Centrului Cultural Româno-German de la Casa cu Cerb din Cetatea Medievala a Sighisoarei vernisajul expozitiei personale de pictura a artistului plastic sighisorean Ioan Nicolae. Aceasta este prima expozitie personala a unui membru al recent înfiintatei Asociatii a artistilor plastici sighisoreni „Alma Mater Castrum Sex” si cuprinde peste 40 de lucrari grupate în doua mari categorii, la parter lucrari de pictura în ulei, iar la etaj lucrari de acuarela.
Lucrarile au fost realizate pe parcursul a cinci-sase ani, expozitia fiind foarte importanta pentru artist pentru ca vine în fata privitorului si asteapta aprecieri. Aceste lucrari sunt realizate cu o tehnica deosebita si grea care nu este practicata de foarte multa lume. Pentru sighisoreni imaginile redate de artist pot parea obisnuite pentru ca reprezinta orasul, dar daca privesc cu atentie aceste lucrari constata ca prin tehnica practicata de Ioan Nicolae orasul Sighisoara arata altfel. „Chiar daca trecem zilnic pe strazile acestea vechi si cunoastem deja toate cladirile, pictate asa cum trebuie de un artist parca par mai frumoase. Acuarela în sine ca tehnica, chiar daca pare foarte usoara, este o tehnica foarte grea. Prin câteva trasaturi de penelul sa redai o lume întreaga nu este un joc de copil. Tocmai de aceea apreciez foarte mult picturile lui Ioan Nicolae, fiind ca într-adevar, atât din punct de vedere tehnic cât si artistic respecta toate cerintele care se impun la realizarea acestor lucrari. Este un colorist deosebit, lucru care se vede atât la lucrarile în ulei cât la acuarele care reflecta un suflet cald care ni se adreseaza si prezinta Sighisoara mai luminoasa, mai stralucitoare decât este în realitate”, a explicat în deschiderea expozitiei Ágoston Zsólt, membru la Asociatiei „Alma Mater Castrum Sex.
În sala de la parterul Casei cu Cerb sunt expuse lucrari de pictura în ulei, iar la etaj sunt expuse lucrari de acuarela. Pictorul Ioan Nicolae, este unul dintre veterani printre artistii plastici din Cetatea Medievala aceasta fiind si una dintre temele des întâlnite în lucrarile sale. Aceasta expozitie face parte dintr-un calendar al Asociatiei artistilor plastici sighisoreni „Alma Mater Castrum Sex” care va prezenta în fiecare luna câte o expozitie personala sau de grup a membrilor asociatiei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE