Elevii mureseni condamna violenta Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Elevii mureseni condamna violenta

p_5_19.jpgIn perioada 21 ianuarie-20 februarie, Tribunalul Mures este gazda unei expozitii de 21 de desene realizate de elevii mureseni despre ceea ce inseamna violenta si impactul puternic pe care il are aceasta asupra vietii lor. Initiativa apartine Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Mures.
Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Mures face parte din Grupul consultativ judetean Mures in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie alaturi de Institutul Est European de Sanatate a Reproducerii, Inspectoratul de Politie al Judetului Mures, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Mures, Fundatia Veritas Sighisoara, Fundatia Beraca Sighisoara, Autoritatea de Sanatate Publica Mures, Directia de Munca si Incluziune Sociala Mures, Inspectoratul Scolar Judetean Mures, Centrul Judetean de Asistenta Psiho-Pedagogica Mures si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Mures. La finele anului trecut a avut loc campania nationala “16 zile de lupta impotriva violentei asupra femeii”, campanie la care Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Mures a participat activ alaturi de partenerii sai.

“Este important ca mesajele actului de violenta sa fie transmise permanent”

Pentru a aduce in atentia comunitatii muresene faptul ca violenta este prezenta in viata cotidiana, iar actele de violenta in familie determina schimbarea unor destine, Serviciul de Probatiune a considerat oportuna organizarea unei expozitii la sediul Tribunalului Mures, avand in vedere faptul ca numeroase persoane trec zilnic pragul acestei institutii. ”Cele 21 de desene expuse au fost realizate de elevi din mai multe unitati scolare din judetul  Mures cu ocazia campaniei, “16 zile de lupta impotriva violentei asupra femeii” care s-a derulat la finele anului trecut. Avand in vedere amploarea fenomenului si mesajele foarte puternice pe care le transmit elevii prin realizarea acestor desene am considerat ca este foarte bine sa continuam transmiterea acestor mesaje”, a declarat Camelia Stancescu, sefa Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Mures.
Reprezentantii acestui serviciu considera ca violenta cauzeaza in continuare multe probleme si persoanele care merg la Tribunal sunt de cele mai multe ori victime ale violentei, sunt persoane care accepta, tolereaza sau chiar comit aceste infractiuni. “Am considerat necesar sa continuam transmiterea acestor mesaje, deoarece este important ca mesajele actului de violenta sa fie transmise permanent”, a mai precizat Camelia Stancescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE