Iacob Boca se dezice de protestul fermierilor Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Iacob Boca se dezice de protestul fermierilor

p_7_2_25.jpgMiscarile de protest ale fermierilor din Romania s-au intensificat in special la sfarsitul anului trecut. Pentru o mai buna cordonare a acestor  actiuni de protest, dupa cum era si normal, se impune o coordonare a acestor manifestari. Din pacate, realitatea sta sub cu totul alta forma, deoarece aceste manifestari de protest, incep sa fie facure mai cu rost, mai fara rost. Un  exemplu este cel prin care Sindicatul Crescatorilor din Romania a anuntat pichetarea Ministerului Agriculturii, petitii catre forurile superiora privind situatia agriculturii.
Dar se pare ca celelalte asociatii de crescatori s-au dezis de aceasta actiune de protest, motivand faptul ca o astfel de miscare de protest trebuie facuta dupa dezbateri in prealabil cu forurile decizionale. “Saptamana viitoare, marti, vom avea o intalnire cu cei de la minister. Ne-au fost virati toti banii, aferenti restantelor la plata subventiilor  pe cap de animal, de anul trecut. Urmeaza acum sa ne facem un program, platforma noastra ce-o avem de facut in ceea ce priveste programele agriculturii, a zootehniei in special, pentru anul 2009. Urmeaza sa discutam despre viitorul apropiat al agriculturii, Aici ma refer la niste cupoane pentru cultura mare, prin care am putea sa  primim ceva ingrasamant, care ar fi extrem de benefic atat pentru noi, cat si pentru producatorii de ingrasaminte, ceea ce ne-ar permite sa lucram in continuare. Ar fi un lucru benefic pentru noi sa se puna lucrurile la punct, mai ales dupa aprobarea bugetului, astfel sa participam si noi la hotararile care vor fi luate. Un plan de viitor nu-l poti face intr-o zi sau intr-o saptamana, deoarece sunt lucruri cu bataie lunga”, a precizat Iacob Boca, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine din judetul Mures.
Diferenta de pareri incepe sa se simta si la nivelul crescatorilor, o parte ramanand in expentativa, mai ales ca actualul Guvern si-a achitat promisiunea in ceea ce priveste plata subventiilor restante pe 2008. Altii insa au hotarat sa mearga mai departe cu miscarile de protest, neavand acceptul celorlalti colegi din tara. “Eu acum daca ma duc organizez un miting, ce as putea discuta la acest miting ? Distrugerea agriculturii a inceput de 19 ani, ce pot sa-i cer actualului ministru sa faca in cateva luni. Colegii mei s-au dezis de aceasta forma de protest, nici macar federatia Agrostar, care de asemenea s-a dezis de aceasta forma de protest. A ramas doar o singura persoana, care vrea sa organizeze aceasta pichetare, urmand a se lua in calcul varianta excluderii sale din Federatia Crescatorilor. Noi nu avem nici o treaba, noi nu suntem implicatI in acest protest, noi cand am avut miscari de protest, am avut un motiv, ca sa mergi sa sustii o idee, un lucru care sa fie in folosul cresctorilor, un beneficiu pentru acestia”, a precizat Boca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE