Bolta plantara a picioarelor gimnaziale, la control! Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Bolta plantara a picioarelor gimnaziale, la control!

p_7_2_6e74ea.jpg

In curand, in scolile din municipiul Targu-Mures va demara o campanie de depistare a deviatiilor boltei plantare a piciorului la elevii claselor I-VIII. Specialistii sustin ca aceste deviatii sunt date de pozitia incorecta in banca, dar si de purtarea necorespunzatoare a ghiozdanului pe spate.
Fundatia Rheum Care in parteneriat cu Centrul de diagnosticare a talpii din Targu-Mures, pregatesc o campanie cu scopul de a depista deviatiile patologice ale boltei plantare si prevenirea complicatiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii. “Schimbarea boltii plantare duce la complicatii care pot ajunge si la modificari patologice ale coloanei vertebrale, cum ar fi scoliozele, scifozele, spate plat, durere, disconfort, etc. Sunt multe cazuri depistate la noi la centru, unde vin foarte multi copii cu astfel de diagnostice”, a declarat Marinela Gombos, presedintele Fundatiei Rheum Care.

Parintii, instiintati de diagnostic
Investigatiile se vor face cu ajutorul unui aparat special de examinare digitala a talpii, pe baza de scanner. Copilul se va sui pe acel aparat, iar pe un ecran va aparea o radiografie a talpilor, cu diagnosticul daca sunt sau nu deformari la bolta plantara a piciorului. Dupa determinarea diagnosticului de catre specialistii ortopezi, daca se stabileste ca au deficiente, se va trimite o adresa parintilor, pentru a se prezenta cu copilul la centrul de diagnosticare sau la cel de recuperare. “Lipseste in cadrul scolilor acea educatie elementara a copilului, inclusiv cum sa poarte ghiozdanul pe spate, sau care este pozitia corecta in banca. Aceasta campanie este un pas care poate sa determine deformari ale coloanei vertebrale. Ne vom deplasa prin scoli. Urmeaza sa organizam un program cu directorii scolilor dupa ce obtinem aprobarea de la Inspectoratul Scolar”, a mai spus presedinta Fundatiei Rheum Care. Aceasta spera ca demersurile sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii ianuarie, iar din luna februarie sa demareze campania.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE