Sala de sport si liceu trecute în domeniul orasului Sovata Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Sala de sport si liceu trecute în domeniul orasului Sovata

p_2_1_3d1c82.jpgConsiliul Local al orasului Sovata a aprobat modificarea regimului juridic al terenului înscris în CF nr. 990- Sovata, în suprafata totala de 7385 mp. Pe acest teren se afla si o Sala de sport si a cladirii unui liceu. Acest teren împreuna cu cladirile de pe el se aflau în patrimuniul statului de multi ani în urma iar acum au fost trecute în domeniul public al orasului Sovata.
Motivul pentru care a fost necesar acest lucru este ca pe terenul respectiv trebuie sa se construiasca si un campus prescolar. Ori acest lucru nu se poate întâmpla daca terenul nu apartine orasului. „Noi avem un proiect de construire a unui campus prescolar care va cuprinde un teren de sport si un internat. Ori terenul în cauza era trecut în cartea funciara ca apartinând statului iar noi nu putem construi pe el daca nu apartine orasului nostru. Prin urmare a fost necesar sa aprobam o astfel de hotarâre. Prin urmare, nu este decât o modificare din punct de vedere juridic pentru ca sa fim în conformitate cu legea”, a declarat primarul localitatii Sovata, Peter Ferenc.
Aceste lucruri se întâmpla deoarece în urma cu multi ani toate proprietatile publice erau înscrise în Curtea Funciara ca apartinând statului si nu oraselor în care erau. Din acest motiv trebuie sa aiba loc acum niste modificari care sa permita punerea în aplicare a anumitor proiecte. Hotarârea a fost luata tinându-se cont si de prevederile HG nr. 964/2002 privind Inventarul Bunurilor care apartin domeniului public al orasului Sovata dar si de Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala.   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE