Primaria Apold in parteneriat cu Fundatia Adept Transilvania Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Primaria Apold in parteneriat cu Fundatia Adept Transilvania

p_2_2_ca4050.jpgIn sedinta ordinara din data de 29 octombrie 2009, Consiliul Local al comunei Apold a aprobat incheierea contractului de parteneriat dintre Primaria Apold si Fundatia Adept Transilvania. Obiectul contractului reprezinta amenajarea, pentru crescatorii de bovine din localitatea Daia, a unui spatiu pentru colectarea laptelui, intr-un imobil ce apartine domeniului privat al comunei Apold.
“Dupa ce s-a aprobat  hotararea  Consiliu Local, pentru acest contract de parteneriat cu Fundatia Adept, noi ca primarie, am ajutat la constructia centrului de colectare a laptelui in localitatea Daia, cu materiale de constructii si  cu terenul aferent. Contractul este pentru o perioada de cinci ani, timp in care primaria va administra acest centru, dupa care se va preda fundatiei. Lucrarile centrului de colectare a laptelui din Daia sunt in stagiu final, ele fiind intrerupte din cauza frigului,” a precizat Mehes Ovidiu, din cadrul Primariei Apold. Noua investitie va asigura si locuri de munca, dar si tehnologia necesara controlului, verificarii si pastrarii laptelui in conditii normale, pentru micii crescatori din zona,  centrul fiind dotat cu aparatura necesara in aceasta privinta.
“Noul centru  vine in sprijinul micilor crescatori de animale, pentru ca acest centru de colectare din Daia se adreseaza in special celor care detin un efectiv redus de vaci cu lapte, fapt benefic deoarece procesatorii de lapte nu mai iau lapte de la cei care detin una- doua sau trei vaci, ci doar de la cei care detin un numar mai mare de animale, cu o cantitate mai mare de lapte,” a declarat Mehes Ovidiu.
Trebuie amintit faptul ca, centrul de colectare a laptelui din localitatea Daia, nu este singurul proiect derulat de Fundatia Adept Transilvania in zona, eceasta organizand si cursuri de pregatire in domeniul agro-turismului, unde primaria Apold  se implica prin recrutarea de cursanti din localitatiile apartinatoare comunei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE