Ioan Hasasiu, pensionarul care da in judecata Guvernul Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Ioan Hasasiu, pensionarul care da in judecata Guvernul

p_7_1_a1c355.jpgFederatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania va actiona in judecata Guvernul pentru nerespectarea Legilor 250 din 2007 si 218 din 2008, privind valoarea punctului de pensie, respectiv acordarea de punctaje suplimentare pensionarilor care au lucrat in grupele I si II de munca.
Masura vine ca urmare a deciziei Guvernului de a ingheta cuantumul pensiilor la nivelul lunii octombrie si refuzul de a acorda cel putin o indexare corespunzatoare ratei inflatiei. Membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania vor informa Federatia Europeana a Pensionarilor in legatura cu situatia grava a pensionarilor din Romania, careia ii va cere sa fie solidara cu cererile lor, precum si sa faca demersuri corespunzatoare la Comisia Europeana. In cursul zilei de joi, o delegatie a Federatiei se va deplasa la Bruxelles pentru a pune pe tapet situatia pensiilor si a pensionarilor din Romania. “O delegatie a Federatiei va merge la Bruxelles sa informeze despre situatia care s-a creat in Romania dupa alegerile prezidentiale cand noi ne-am asteptat ca toate lucrurile sa revina la normal. In special pensionarii au cam dat stampila pentru Basescu, iar zilele trecute, premierul Boc a spus ca nu se pune problema, in continuare, la nimic altceva, decat aplicarea unor corectii, egalizarea duratei muncii intre barbati si femei”, a declarat Ioan Hasasiu, vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania si presedinte fondator in exercitiu al Sindicatului Pensionarilor din judetul Mures.

In mai se picheteaza Guvernul
Federatia cere Parlamentului sa modifice Codul Fiscal in sensul impozitarii progresive a pensiilor, doar pentru sumele care depasesc salariul mediu brut pe economie, precum si ca Legea unitara a sistemului unic de pensii sa nu modifice prevederile legii 19/2000 privind valoarea punctului de pensie. Se mai cere ca Guvernul sa asigure fondurile necesare compensarii medicamentelor pentru pensionarii cu pensii pana la 700 lei pe luna si a aprovizionarii corespunzatoare a farmaciilor din spitale cu medicamentele necesare, dar si asigurarea de locuinte pentru familiile de pensionari care locuiesc in imobile nationalizate care se retrocedeaza si interzicerea evacuarii lor pana la solutionarea cazurilor. “In lunile martie-iunie se vor organiza in cadrul adunarilor din cele opt regiuni economice participari ale organizatiilor de pensionari la adunarile initiate de CNSLR “Fratia”. In mai, 12.000 de oameni din activitate cat si pensionari vor picheta sediul Guvernului, Ministerul Muncii si cel al Sanatatii. Pe urma va urma un mars demonstrativ in Bucuresti”, a
anuntat Hasasiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE