Controale pe linie de aparare in Targu Mures Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Controale pe linie de aparare in Targu Mures

p_dc8af7.jpgIeri, 28 ianuarie 2010, a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural în care s-au prezentat patru proiecte dar şi raportul de activitate al Instituţiei Prefectului pe anul 2009.
Primul dintre ele a fost prezentat de către colonelul Iulius Cenean, inspector şef adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „col. Sabin Motora” Mureş, şi a constat în informarea privind paza şi protecţia obiectivelor cu efective de jandarmi aflate în competenţa inspectoratului în cauză. Al doilea subiect a fost modul de executare a controalelor pe linie de apărare şi mobilizare la instituţiile publice, posturile de poliţie şi operatorii economic, măsurile stabilite şi sancţiunile aplicate în anul 2009 de Centrul Militar Judeţean Mureş. Acest punct a fost prezentat de către lt. col. Sorin Mare, comandantul instituţiei.
Punctul cu numărul trei a fost prezentarea activităţii Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Mureş, prezentat de către Maria Lăzurcă, director coordonator al Inspectoratului. Şi al patrulea a fost punctul privind realizarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii în amenajările de îmbunătăţiri funciare de pe raza judeţului Mureş în anul 2009. A prezentat Adriana Moldovan, inspector zonal AN „ Îmbunătăţiri Funciare” RA- Sucursala Mureş Olt Superior- Unitatea de Administrare Mureş. Prefectul Marius Paşcan a spus că este mulţumit în general de activităţile prestate în 2009 dar a atras atenţia că anumite firme private de securitate vor să deţină monopolul în unele localităţi şi rolul jandarmilor scade. El a rugat autorităţile competente să ţină sub control acest fenomen.

Obiective din judet, apărate de jandarmi

„Obiectivele din judeţul Mureş asigurate cu pază şi protecţie de către efectivale de jandarmi, sunt repartizate pe subunităţi şi sunt dislocate în municipii şi oraşe în felul următor: 13 obiective în Municipiul Târgu Mureş, trei obiective în Reghin, cinci obiective în Sighişoara şi Sângeorgiu de Pădure şi cinci în Târnăveni, Luduş şi Sărmaşu. „Din totalul efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş, un procent de 45% execută misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei obiectivelor din competenţă şi de menţinere a ordinii interioare necesare desfăşurării activităţii în sediile instituţiilor asigurate cu pază cu efective de jandarmi. Prin structurile specializate şi dispeceratul unităţii, au fost monitarizate şi asigurate transporturile speciale şi de valori aflate în tranzit pe teritoriul judeţului Mureş, în număr de 435, iar în nouă cazuri am fost solicitaţi pentru asigurarea securităţii acestora pe timpul tranzitării zonelor aglomerate urbane din zona de competenţă.”
Iulius Cenean, inspector şef adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „col. Sabin Motora” Mureş.

Controale pe linie de aparare in Targu Mures
„Controalele pe linie de apărare şi mobilizare la instituţiile publice, posturile de poliţie şi operatorii economici cuprind două aspecte: controalele executate la posturile de poliţie şi cele realizate la instituţiile publice şi operatorii economici. La nivelul municipiului s-au executat convocări de pregătire atât cu structurile de Poliţie cât şi cu structurile de jandarmi. „Stabilirea numărului şi structurii personalului care se mobilizează la locul de muncă, pentru fiecare instituţie publică şi operator economic se face pe baza structurii organizatorice de funcţionare pe timp de război, necesară realizării sarcinilor prevăzute în Planul de mobilizare a economiei naţionale şi a celorlalte activităţi care susţin efortul de apărare. Actualizarea tabelelor se face atunci când structura organizatorică de funcţionare in timp de pace a instituţiei publice sau operatorilor economici se produc modificări, reorganizări, desfiinţări de compartimente sau angajări ce afectează peste 25% din numărul rezerviştilor aprobaţi, care pot fi mobilizaţi la locul de muncă.”
Sorin Mare, comandantul Centrului Militar Judeţean Mureş.

17.272 de vignete pentru germinaţie eliberate in 2009
„Principalele atribuţii care revin Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Mureş ar fi: înregistrare, supravegherea, monitorizarea şi retragerea autorizaţiilor de funcţionare ale agenţilor economici care produc, prelucrează şi comercializează seminţe. O alta ar fi asigurarea controlului în scopul menţinerii calităţii seminţelor. „În anul 2009 au fost înregistraţi cu suprafeţe pentru inspecţia în câmp un număr de 48 de operatori economici. Pentru certificare oficială a loturilor admise şi eliberarea documentelor de calitate au fost eliberate un număr de 55.648 etichete oficiale. Deasemenea pentru loturile de seminţe care au corespuns au fost eliberate vignete pentru germinaţie în număr de 17.272 bucăţi. Veniturile realizate în urma prestaţiiloe efectuate au fost în valoare de 172.100 lei şi au fost folosite pentru cheltuieli materiale şi de personal.”
Maria Lăzurcă, director coordonator al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Mureş

Zece podete refacute
„Activitatea noastră face parte din protecţia mediului. Noi întreţinem şi reparăm lucrările existente. Ne ocupăm cu lucrări de desecare şi combatere a eroziunii solului,” a explicat Adriana Moldovan, inspector zonal Îmbunătăţiri Funciare, Sucursala Mureş Olt Superior- Unitatea de Administrare Mureş, care a ţinut să precizeze faptul că lumea tot confundă sau nu ştie despre ce este vorba când aud termenul de „îmbunătăţiri funciare.” Unitatea de Adminstrare Mureş are în competenţă întreţinerea şi reparaţiile lucrărilor de îmbinătăţiri funciare aflate pe raza judeţului Mureş. În acest sens este vorba de o suprafaţă totală deservită de 86.496 ha, din care 13.709 ha acoperite cu lucrări de desecare, 72.387 ha lucrări de combatere a eroziunii solului şi 400 ha cu lucrări de irigaţii. Lucrările de reparaţii au fost executate astfel: săpături pentru decolmatarea şi reprofilarea canalelor cu un volum de 187.520 smc şi refacerea a 10 podeţe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE