Cursuri de crestere a caprinelor la Fundaţia FAER Reghin Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Cursuri de crestere a caprinelor la Fundaţia FAER Reghin

p_4_87.jpgFundaţia pentru promovarea agriculturii şi a economiei regionale FAER Reghin creată cu sprijinul Guvernului Confederaţiei Elveţiene şi a HEKS/EPER Elveţia continuă şi în anul 2010 programul de formare profesională. Cursul adresat clienţilor săi şi a tuturor persoanelor interesate de cresterea caprinelor se desfaşoară în perioada noiembrie 2009-martie 2010.

Informatii utile pentru crescatorii de animale
Ca în fiecare an cursurile şi tematica largă a paletei abordate şi a vizitelor la ferme încearcă să aducă informaţii cât mai interesante şi mai utile pentru agricultorii care participă la cursuri. Miercuri 27 ianuarie începând cu orele 10.00 Fundaţia FAER a organizat un curs pentru 15 crescători de animale şi agricultori din zona Reghinului şi Bistriţei cu tema “Creşterea şi îngrăşarea tineretului caprin de păşune”. “Anual organizăm peste 30 de diferite cursuri în cadrul Fundaţiei cu lectori specializaţi din Reghin şi din Sângeorgiul de Mureş. “Eu cred că astfel de cursuri sunt foarte benefice pentru crescătorii de animale şi mă bucur că sunt foarte receptivi la ideea de perfecţionare continuă pentru a fi în pas cu ultimele noutăţi.

Taxe modice pentru cursanti
Taxa de când s-a înfiinţat acest serviciu din 2004 a rămas neschimbată de 10 lei per cursant iar la final cursanţii primesc o sinteză a temei şi o adeverinţă de participare care îi ajută pe crescătorii de animale la accesarea de fonduri europene sau la subvenţiile acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură”, a declarat Szekely Eszter şef serviciu de informare în cadrul Fundaţiei FAER. Crescătorii de animale şi agricultorii se pot înscrie la cursuri organizate de Fundaţia FAER apeland numărul de telefon 0265-511.446 sau pe adresa de e-mail faer@rdslink.ro

Sanse mari pentru accesarea fondurilor europene
“Sunt inginer de profesie, mi-am suţinut doctoratul în urmă cu trei luni, dar azi mă aflu la Fundaţia FAER în calitate de lector la cursul cu tema ”Creşterea şi creşterea tineretului caprin de păşune”. Sunt la a doua sesiune de cursuri şi tocmai am venit pregătită să le explic cursanţilor noştri pe lângă curs, că au şansa să acceseze fonduri europene. Acum este sesiune de depunere în luna ianuarie în special pentru tinerii fermieri. Mi-aş dori să ajungă informaţia la cât mai mulţi pentru că din câte informaţii deţin eu la sesiunea trecută foarte puţine proiecte au fost respine doar circa 30 din peste 600 de proiecte.”
Ilişiu Elena, cercetător stiinţific la Staţiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Reghin

Prevad un viitor bun sectorului zootehnic
”E al treilea an de când particip la aceste cursuri, care ne folosesc la subventiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru păşuni şi pentru animale. Deţin circa 130 de oi, am o stână şi păşune de 50 de hectare concesionată de la primărie în Bistra Mureşului. Cresc animale de mic copil, dar în ciuda crizei financiare care bântuie lumea prevăd un viitor foarte bun în sectorul zootehnic dacă primim la timp subvenţiile de la stat. Eu cel puţin în acest an mi-am propus să înmulţesc turma şi să îmbunătăţesc rasa.”
Vasile Florin Ciontea, crescător de animale din Bistra Mureşului

Colaborare buna cu Fundatia FAER
“Colaborarea noastră cu FAER vine în urma unor atribuţii pe care le are Staţiunea de Cercetare de a răspândi în domeniul creşterii ovinelor tot ce se poate realiza în domeniul cercetării. Pentru ca şi crescătorii de animale care fac cursuri de perfecţionare să poată aplica în exploataţile personale cu rezultate bune sau foarte bune noile tehnologii de exploatare a tineretului ovin şi caprin, inclusiv de specializare a crescătorilor în sectorul zootehnic. Cursurile Fundaţiei FAER în mare parte sunt susţinute de cercetători de la staţiunea noastră. Azi s-a efectuat pe o temă concretă ”Pregătirea animalelor pentru fătare”, unde avem două loturi de animale ovine din rasa Ţigaie care se află în ultima fază de gestaţie şi în acest context am reuşit să le prezentăm cursanţiolor cum se organizează adăpostul în perioada de fătare.”
Vasile Rău, directorul Staţiuni de Cercetare, Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Reghin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE