“Nova Vita nu are concurenţă pe piaţa medicală privată din regiune” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

“Nova Vita nu are concurenţă pe piaţa medicală privată din regiune”

11_28.jpg
Deşi a intrat pe piaţa medicală de doi ani, Centrul Medical Nova Vita a reuşit să devină unul dintre cele mai puternice centre medicale private din regiunea Transilvaniei cu o paletă a serviciilor medicale destul de diversificată. Doar anul trecut, la Spitalul Nova Vita, cea mai recentă investiţie a omului de afaceri Virgil Mailat, s-au înregistrat câteva intervenţii chirurgicale în premieră la nivel naţional. Potrivit directorului medical al unităţii medicale, dr. Dragoş Popa, aceste premiere nu vor fi singulare, iar paleta serviciilor medicale va fi îmbunătăţită.

Reporter: Cum a evoluat pe piaţa medicală privată mureşeană, în 2010, Centrul Medical Nova Vita?
Dr. Dragoş Popa: La nivelul judeţului Mureş, dar şi în zona Transilvaniei, dezvoltarea Centrului Medical Nova Vita începând cu deschiderea clădirii noi a reprezentat un reper în activitatea privată medicală mureşeană. Apariţia în lumea medicală a judeţului şi regiunii a unui spital cu peste 150 de paturi a fost un impuls pentru întreg sistemul medical şi mai ales pentru sectorul privat. Suntem cel mai mare spital privat din Transilvania şi unul dintre cele mai mari spitale din Romania, dar nu doar mărimea centrului nostru medical este un atuu de luat în seamă ci şi calitatea actului medical care se prestează aici. Ne-am orientat de la început spre dotarea cu aparatură de cel mai înalt nivel din punct de vedere al performanţelor şi spre atragerea celor mai buni specialişti, pentru ca toţi pacienţii noştri să regăsescă în Centrul Medical Nova Vita respectul, preocuparea pentru suferinţă, dar şi conduita medicală cea mai adecvată.
Rep.: În ce măsură se reflectă investiţiile în activitatea medicală, dar şi din punct de vedere al adresabilităţii pacienţilor?
D.P.: Cu siguranţă toţi pacienţii îşi doresc servicii de cel mai înalt nivel, care dincolo de profesionalismul echipei medicale trebuie să fie dublat şi de condiţii hoteliere decente, lucruri care din păcate nu se regăsesc în sistemul medical public. Investiţia în activitatea medicală implică şi riscuri mari, grevate de reuşita actului medical, conduita terapeutică şi de percepţia pacientului faţă de serviciile oferite. Diversificarea ofertei medicale dă pacientului posibilitatea de a alege altă clinică, alte servicii, dar concurenţa nu poate decât să fie benefică tuturor. Prin diversitatea serviciilor şi calitatea acestora consider că Centrul Medical Nova Vita nu are concurenţă pe piaţa medicală privată din regiune, dar este o provocare şi pentru noi de a ne menţine această performanţă.
Rep.: Doar într-un an au avut loc o serie de premiere la nivel naţional…
D.P.: Au avut şi vor mai avea loc intervenţii cu caracter de premieră în Centrul Medical Nova Vita. Ambiţia noastră este să fim un centru medical de referinţă în România şi să atragem cât mai mult atenţia prin posibilităţile de investigare şi conduită terapeutică cât mai modernă pe care le oferim pacienţilor. Colaborarea cu cei mai buni specialişti din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, dar şi invitaţiile care au fost deja onorate de specialiştii din străinătate, care colaborează deja cu noi, creează premizele că noutatea medicală din punct de vedere a tehnicilor operatorii sau de investigare va deveni o rutină în Nova Vita.
Rep.: Ce obiective v-aţi propus pentru 2011 şi în ce măsură vor fi ele realizabile?
D.P.: Centrul Medical Nova Vita este şi va rămâne în permanenţă deschis spre a veni în întâmpinarea necesităţilor pacienţilor prin oferirea celor mai bune condiţii de tratament. Urmărim extinderea seviciilor medicale în permanenţă, pentru ca pacienţii care se adresează Centrului Nova Vita, indiferent de patologia pe care o acuză să îşi găsească rezolvare în cadrul centrului nostru. În cursul acestui an va demara activitatea operatorie şi în cadrul Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară şi Oftalmologie şi se vor implementa metode noi de tratament de Radiologie intervenţională şi chirurgie. De asemenea, în prima parte a anului 2011 în Centru Medical Nova Vita urmează să demareze activitatea şi în cadrul investigaţiilor endoscopice, diabet-nutriţie, endocrinologie şi dermatologie.
Rep.: Ce va găsi în 2011 pacientul, la Nova Vita?
D.P.: Suntem şi vrem să rămânem un partener serios pentru pacienţi şi familiile acestora şi în viitor. Nova Vita oferă o altă viziune despre sănătate şi ne vom comporta ca atare şi de acum încolo. Centru Medical Nova Vita s-a născut din necesitatea de a fi o alternativă la serviciile medicale oferite şi avem convingerea că de-a lungul timpului Nova Vita va fi identificată de pacienţi ca un reper medical, în care profesionalismul şi grija faţă de pacienţi sunt priorităţile echipei medicale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE