Zeci de mii de români spun NU desfiinţării Institutului Inimii Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Zeci de mii de români spun NU desfiinţării Institutului Inimii

3-2_32.jpgPeste 34.000 de semnături s-au strâns până ieri dimineaţă pe site-ul de socializare Facebook pentru a spune nu comasării Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. „Nu există în momentul de faţă un număr limită de semnături. În fond şi la urma urmei este părerea populaţiei legată de o decizie a autorităţii naţionale a Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului României. Vrem să arătăm Guvernului că această decizie este una falsă. Până în momentul de faţă, peste 30.000 de oameni au spus că această decizie este una proastă. Marea problemă este legată de faptul că Guvernul României va trebui să ia o hotărâre prin care practic se desfiinţează Institutul de Boli Cardiovasculare”, a declarat dr. Florin Buicu, şeful departamentului de sănătate al PSD Mureş.

Românii contestă desfiinţarea IUBCvT

Oamenii sunt consternaţi de măsurile luate de guvernanţi şi contenstă decizia de desfiinţare a personalităţii juridice a IUBCvT Târgu Mureş. “Să vorbeşti de ruşine şi de mila celor care ne conduc este non-sens! Să sperăm că în cel mai scurt timp să aibă nevoie de intervenţii exact în acest institut şi să îi pună pe gânduri acest fapt. Poate, cine ştie, aşa… Sperăm şi noi! comentează George Georgescu pe Facebook. “Ar trebui să ne fie ruşine că ne gândim la desfiinţarea unuia dintre cele mai bune spitale din România! Haideţi să spunem cu toţii NU desfiinţării clinicii din Târgu Mureş”, a precizat şi Adela Minodora Cita. „De asta merg oamenii să se trateze în alte ţări ….noi ce avem bun stricăm!”, semnează Nicoleta Stoica.
Într-un interviu acordat Cotidianului Zi de zi, cel care a pus bazele IUBCvT Târgu Mureş, prof dr. Radu Deac, spunea că desfiinţarea personalităţii juridice a instituţiei medicale va duce la scăderea cu minim 25% a finanţării, la pierderea calităţii de ordonator de credite de gradul III în acest caz, cu consecinţe asupra organizării şi funcţionării instituţiei, a asigurării bazei materiale precum şi a reprezentării în relaţie cu alte instituţii colaboratoare, iar pacientul cardiovascular nu va putea beneficia de serviciile şi aşa costisitoare, necesare. “Pierderea personalităţii juridice a IUBCvT echivalează, aşa cum se afirmă în articolul 1 al Proiectului de HG cu desfiinţarea IUBCvT. În mod cert, fără personalitate juridică IUBCvT nu poate încheia contracte de cercetare la nivel internaţional şi nu poate accesa fonduri”, declara prof. dr. Radu Deac.
Proiectul de Hotărâre de Guvern privind comasarea celor două instituţii medicale a fost postat spre dezbatere publică până în data de 16 ianuarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE