Centru medical privat de urologie în incinta Prodcomplex Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Centru medical privat de urologie în incinta Prodcomplex

3_caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap.jpg
Un nou centru medical, de urologie, îşi va face apariţia în acest an pe piaţa medicală privată mureşeană. Investiţia aparţine medicului urolog Virgil Oşan de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi vizează înfiinţarea unui centru medical specializat pe anumite proceduri urologice, pentru a facilita accesul populaţiei la servicii medicale de calitate şi creşterea gradului de diagnosticare şi intervenţie terapeutică în urologie. „Ideea a venit de la bolnavii care ne întreabă dacă nu lucrăm într-o clinică privată. Am pornit de la faptul că alţii ne-au contactat să lucrăm la ei, într-o clinică privată, şi atunci am zis de ce să nu lucrăm în clinica noastră privată, mai ales că sunt bolnavi care ar prefera să ajungă la o clinică privată. Va fi vorba despre un centru medical specializat pe anumite proceduri urologice de litotriţie extracorporeală, de investigaţii urologice. O să lucreze un medic radiolog, un urolog. Prin proiect trebuie să fie cel puţin şase persoane angajate. Sigur că o să fie mai multe, dacă treaba va merge bine”, a declarat dr. Virgil Oşan.

Echipamente din fonduri europene

Pentru achiziţionarea echipamentelor medicale necesare pentru furnizarea de servicii urologice, medicul a aplicat un proiect pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, primind finanţare în valoare de 840.000 lei. „Valoarea fondului european pe care l-am obţinut este de 840.000 de lei, pentru investiţia pentru aparatura medicală. Ne dă cea mai mare parte din finanţare, 70%”, a subliniat dr. Oşan. Valoarea totală a proiectului este de 1.340.269,20 lei.

Locaţia centrului, incinta Prodcomplex

Locaţia centrului medical de urologie al SC Uro Litho San SRL va fi în zona Mureşeni, pe str. Hunedoarei nr. 31. „Este în incinta Prodcomplex, cu acces din strada Hunedoarei. Acolo s-au divizat nişte proprietăţi şi va fi luată o clădire în proprietate”, a mai spus medicul urolog, care şi-a manifestat speranţa că în maxim trei luni să fie definitivate toate formalităţile pentru a demara lucrările de amenajare a centrului medical, precum şi obţinerea avizelor necesare de funcţionare, pentru ca din acest an să devină funcţionabil.

Terenul, dat în chirie

În ceea ce priveşte suprafaţa pe care va fi amplasată clinica, proprietarul terenului, Tiberiu Sanislav, a precizat că este vorba despre circa 1.000 de metri pătraţi de suprafaţă construită şi 2.000 de metri pătraţi de suprafaţă neconstruită. „Terenul este dat în chirie, nu a avut loc nicio tranzaţie de vânzare – cumpărare. Este vorba despre o parte construită de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, alcătuită din parter plus trei niveluri, plus un turn care am înţeles că va avea şase niveluri. Ca şi curte, este vorba despre o suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi”, a explicat Tiberiu Sanislav, fost acţionar al Prodcomplex Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE