Deviza Cristinei Branea: “Mai mult, mai bine şi mai frumos!” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Deviza Cristinei Branea: “Mai mult, mai bine şi mai frumos!”

11_34.jpg
Colegiul Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş păstrează şi în aceast an tradiţia Zilelor Colegiului, desfăşurate în perioada 21-28 ianuarie. Despre acest moment aniversar ne-a relatat Cristina Branea, directorul unităţii de învăţământ.

Reporter: Ce reprezintă această sărbătoare pentru Colegiul Naţional “Unirea”?
Cristina Branea: Colegiul Naţional “Unirea” sărbătoreşte în fiecare an zilele şcolii, acest lucru devenind o tradiţie de foarte multă vreme în această unitate de învăţământ. Întotdeauna, este vorba de săptămâna care cuprinde ziua de 24 ianuarie, Unirea Principatelor, pentru că este evenimentul care dă numele acestei şcoli. În această săptămână, zilnic, derulăm activităţi pe o paletă foarte largă, care cuprind zona academică, cultural artistică şi sportivă. Evident, în fiecare an, această săptămână se încheie cu un moment festiv, care va avea loc vineri, 28 ianuarie la Palatul Culturii, în care se vor acorda premiile de excelenţă pe mai multe domenii, cum ne-am obişnuit deja în ultimii ani. Primează domeniul academic, dar şi elevi cu rezultate deosebite la nivel naţional, cei care au excelat în zona cultural artistică şi sportivii de performanţă ai şcolii noastre.

Rep.: Cine sunt implicaţi în organizarea acestui eveniment?
C.B.: Evident sunt implicaţi elevii, împreună cu profesorii care propun aceste activităţi. Un rol foarte important îl are Consiliul Elevilor, care este al doilea coordonator al evenimentului. Fiecare activitate s-a încercat să se înscrie în zona interdisciplinalităţii, care să cuprindă atât elevi cât şi profesori de la mai multe profiluri, şi din mai multe zone de activitate.

Rep.: Profesorii sunt zilnic în prim plan. Cât contează ca şi elevii să fie în faţă cu ocazia acestor zile?
C.B: În fiecare zi a acestei săptămâni, sunt evenimente în care putem să vedem elevii şi dintr-o altă perspectivă, dar şi profesorii, deoarece astfel de activităţi sunt benefice pentru pentru toţi, pentru a desoperii noi talente şi noi potenţiale pe care elevii nu şi le pot exprima zi de zi la curs.

Rep.: Câtă pată de culoare aduce această sărbătoare?
C.B: În primul rând, coloratura oferită de multitudinea de evenimente organizate în această săptămână, vine în primul rând datorită faptului că cei care s-au implicat în aceste evenimente sunt elevi din diferite grupe de vârstă. Sunt activităţi care bucură elevii, şi îi fac să-şi exprime talentul şi sensibilitatea altfel decât la orele de curs.

Rep.: Fiecare de ziua lui îşi spune o dorinţă. Care este aceasta pentru Colegiul Naţional “Unirea” ?
C.B.: Ca în fiecare an, şi cu riscul de a mă repeta, dorinţa pe care o am pentru Colegiul Naţional “Unirea” este de fapt şi deviza întregii şcolii: “Mai mult, mai bine şi mai frumos!”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE