Consultaţii oftalmologice gratuite pentru copiii de grădiniţă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

Consultaţii oftalmologice gratuite pentru copiii de grădiniţă

13-3_03.jpg
Copiii de la grădiniţele din Târnăveni vor beneficia de o serie de consultaţii oftalmologice gratuite, din partea unui medic oftalmolog din Târgu-Mureş.
Primele controale au demarat deja, vineri, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.4 din Târnăveni, unde din circa 120 de copii, jumătate au prezentat deficienţe de vedere. „Procentul copiilor cu probleme la ochi este destul de mărişor. Cam aproximativ jumătate. Oricum, unii sunt foarte mici şi nu li se dă corecţie optică, dar trebuie urmăriţi în timp şi părinţii copiilor sunt avertizaţi în cazul acesta. Şi pentru restul urmează încă un control să fac cu alte aparate, mai amănunţit. Copiii vor veni la cabinet, pentru că am altă aparatură pe care nu o pot transporta”, a explicat dr. Dacia Hîncu.
Ideea a pornit de la faptul că în urma campaniei derulate la copiii din Târgu Mureş s-au depistat o serie de deficienţe de vedere, iar medicul a dorit să iniţieze un screening gratuit şi în rândul copiilor de grădiniţă din Târnăveni, deoarece la cei mici şansele de vindecare sunt mult mai mari.
Iniţiativa a fost salutată şi de administraţia locală din Târnăveni. „Împreună cu doamna dr. Hîncu Dacia şi în urma unei discuţii cu directoarea de la Grădiniţa nr. 4 din Târnăveni s-a hotărât să se facă un control oftalmologic la toate grădiniţele din municipiu, fiindcă am înţeles că s-a făcut şi în Târgu-Mureş unde au fost găsiţi destui copii cu probleme. Şi la Târnăveni la unii copii s-au găsit chiar probleme mari, iar educatoarele au vorbit cu părinţii să meargă cu copiii la cabinet pentru a corecta din timp orice probleme. Serviciile fiind gratuite este un gest umanitar din partea dânsei”, a declarat Alexandru Matei, primarul municipiului Târnăveni.
În Târnăveni sunt zece grădiniţe, dintre care şase cu program normal şi patru cu program prelungit, unde învaţă 787 de copii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE