CPU Târnăveni, în casă nouă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

CPU Târnăveni, în casă nouă

13-1_18.jpg
Din luna martie, Compartimentul de Primiri Urgenţă (CPU) al Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni va funcţiona într-un spaţiu nou, activitatea de primiri urgenţe fiind îmbunătăţită într-un procent de 60-70%.
Spaţiul alocat CPU se află în clădirea principală, la confluenţa secţiilor interne şi ginecologie şi va cuprinde sală de primire, salon de consultaţii şi salon de supraveghere. În prezent spaţiul este de 66,3 metri pătraţi, iar prin reamenajarea locului se vor mai câştiga încă 22,9 metri pătraţi. „Concepţia este cât de cât bună. Acuma spaţiul l-am găsit, urmează să-l completăm ca să fie circuitul asigurat. Se derulează mici ajustări, camere de supraveghere, iluminat, lucruri tehnice, etc”, a declarat dr. Ioan Szasz, managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu”din Târnăveni.
Momentan asistenţa medicală este asigurată de medicii de pe secţiile interne, chirurgie, ginecologie, neuropsihiatrie şi pediatrie, însă începând de astăzi, un medic specialist de urgenţă de la Ambulanţa Mureş va fi detaşat la CPU Târnăveni, unde va conduce în prima fază acest CPU împreună cu zece asistente, ce vor fi recrutate din interior. „Activitatea în sine va porni de la 1 martie. O lună va avea sarcina să ne ajute (n.r. – medicul detaşat) până la mici detalii. Aveam linie de gardă în cinci secţii şi practic triajul se făcea la nivelul secţiilor. Acuma va fi centralizat şi va degreva secţiile”, a continuat dr. Szasz.
Pentru o bună funcţionare, la CPU ar trebui încadraţi încă cinci medici. „Avem lipsă de medici, dar avem patru rezidenţi pe post de anul 1 şi 2 care pe urmă o să vină. Pentru a funcţiona vor trebui cam cinci medici, dar după protocolul naţional al funcţionării compartimentelor de primire urgenţă, acesta poate să funcţioneze cu asistente şi, dacă sunt cazuri care necesită medic, se va chema de la secţia de linie de gardă medicul care va decide soarta bolnavului”, a mai subliniat dr. Szasz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE