Aparatură nouă la Clinica de Oncologie din Târgu-Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

Aparatură nouă la Clinica de Oncologie din Târgu-Mureş

2-1_24.jpg
Prin programul de investiţii al Ministerului Sănătăţii, Clinica de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş va beneficia de aparatură modernă, nouă.
Ministerul Sănătăţii a lansat un program de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară. Astfel, peste 150 milioane de lei vor fi alocate de către Ministerul Sănătăţii, începând cu această lună, pentru reabilitarea unor secţii de oncologie din spitalele judeţene, a centrelor specializate, precum şi pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a unităţilor sanitare. Introducerea acestui program are ca scop principal creşterea calităţii actului medical pentru diagnosticarea, prevenirea şi tratarea afecţiunilor oncologice, creşterea accesului populaţiei la aceste servicii, şi, implicit, scăderea indicatorilor de mortalitate şi morbiditate. Conducerea secţiei Clinice Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a subliniat că aparatura care funcţionează în prezent este veche de mai bine de zece ani, iar programele sunt destul de lente şi sunt necesare mereu piese de schimb şi asistenţă tehnică. “Am primit o notă de la minister ca să trimitem necesarul de aparatură şi am pus acolo ce anume avem noi nevoie. Sunt practic echipamente noi, care ar fi necesar să le înlocuiască pe cele pe care le avem, pentru că sunt nişte planuri de tratament care sunt computerizate, lucrăm cu programe. Aparatele au venit la noi din 2000 şi după 11 ani un computer şi un program de computer este foarte lent, depăşit şi investim piese de schimb şi asistenţă tehnică”, a declarat dr. Cornelia Togănel, şefa Clinicii de Oncologie. Totodată, aceasta a sublinita că ar mai fi nevoie de lucrări de mansardare, de un lift şi igienizarea clinicii. “Dacă vrem să o aducem la adevăratele standarde de funcţionare trebuie mai multe băi făcute, trebuie reamenajat oficiul, camerele de tratament”, a adăugat dr. Togănel.
Lunar, la Clinica de Oncologie se fac circa 150 de internări continue, iar în ambulator se adresează în jur de 600 de pacienţi pentru tratament la chimioterapie şi circa o sută de pacienţi pentru radioterapie, zilnic. Mare parte dintre aceşti pacienţi sunt din afara judeţului Mureş.

“Solicitările sunt foarte mari. Normal, acolo mai există un spaţiu de mansardă care s-ar putea dota şi utila. Va creşte numărul de locuri pentru aceşti bolnavi”.
Dr. Ladislau Schwartz, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE