Cinci cazuri de gripă porcină în Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Cinci cazuri de gripă porcină în Mureş

2-2_28.jpg
În judeţul Mureş s-au confirmat deja cinci cazuri de infecţie cu virusul AH1N1, atât la copii cât şi la adulţi.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, persoanele bolnave sunt din judeţul Mureş, patru dintre acestea nu au călătorit în străinătate sau în alte zone ale ţării, iar o singură persoană a venit din judeţul Harghita. Toate cele cinci persoane infectate cu gripă porcină sunt atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. „Avem până acum cinci confirmări virusologice. Noi suntem judeţ santinelă pentru supravegherea gripei, ceea ce înseamnă că săptămânal trimitem un număr de probe la Institutul Cantacuzino pentru supraveghere, de la bolnavii suspecţi şi bolnavii cu viroze. Săptămâna trecută, din cele zece probe transmise, cinci au venit pozitive. Bolnavii au fost văzuţi şi trataţi la domiciliu. Nu au necesitat internare şi toate cele cinci cazuri au fost forme uşoare”, a declarat dr. Gabriela Uifălean, purtătorul de cuvânt al DSP Mureş.
De la începutul sezonului, din septembrie, au fost trimise o sută de probe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru supravegherea gripei şi a virozelor.

Vaccinarea şi igiena personală previn AH1N1

Pentru a preveni îmbolnăvirea este indicată o igienă personală riguroasă, spălatul pe mâini, precum şi vaccinarea cu vaccinul antigripal ce conţine şi tulpină de AH1N1. „Vorbim de o circulaţie a virusului, de aceea facem această supraveghere. Este o gripă care se răspândeşte exact ca orice viroză, prin aer, prin obiecte contaminate, de aceea este importantă igiena personală, dar şi vaccinarea care dă rezistenţă sută la sută”, a adăugat dr. Uifălean.
De la începutul perioadei de vaccinare în sezonul rece 2010-2011 au fost vaccinaţi 26.600 de mureşeni, din tranşa de vaccinuri primite de DSP Mureş de la Ministerul Sănătăţii în toamna anului trecut. Dintre acestea mai sunt doar 500 de doze, marea majoritate la medicii de familie.
În ceea ce priveşte virozele respiratorii, potrivit raportărilor făcute de medicii de familie, săptămâna trecută s-au înregistrat 3836 de cazuri noi, în creştere faţă de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 3514 cazuri, dar şi faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă când s-a semnalat apariţia a 3172 de cazuri. În ceea ce priveşte situaţia pneumoniilor, săptămâna trecută s-au înregistrat 699 de cazuri, în creştere faţă de cele din săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 652 de cazuri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE