Absolvenţii UMF chestionaţi despre evoluţia profesională Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Absolvenţii UMF chestionaţi despre evoluţia profesională

11-1_09.jpg
Circa 800 de absolvenţi ai promoţiilor 2004-2005 şi 2008-2009 de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş vor fi chestionaţi despre evoluţia profesională a acestora, modul în care informaţiile asimilate în anii de studiu la UMF Târgu-Mureş i-au ajutat în carieră. UMF Târgu-Mureş s-a alăturat alături de alte 62 de universităţi din ţară la studiul naţional de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor UMF Târgu-Mureş prin promovarea şi implementarea proiectului „Absolvenţii şi Piaţa Muncii”.
Obiectivul general este de a determina nivelul în care cunoştinţele şi abilităţile dobândite în cursul pregătirii instituţionale sunt suficiente pentru angajarea absolvenţilor pe piaţa muncii, pentru continuarea studiilor universitare în ciclul superior sau pentru învăţare permanentă. Proiectul va fi implementat în mai multe etape, în perioada octombrie 2010-iunie 2011. A debutat deja cu întocmirea bazei de date cu absolvenţii promoţiilor implicate, aplicarea chestionarelor on-line, telefonic sau letric şi se va încheia cu centralizarea datelor la nivel naţional. „Deja suntem în etapa a treia de informare. În noiembrie am trimis o etapă de scrisori, au urmat în decembrie şi acuma în februarie. Absolvenţii vor răspunde la întrebările on-line legate de cum i-au ajutat cele învăţate la UMF, în ce măsură facultatea i-a ajutat pentru obţinerea de locuri de muncă, dacă se pregătesc în domeniul medical, sau poate că l-au părăsit. Dar din fericire, absolvenţii noştri, marea majoritate nu au părăsit domeniul medical”, a declarat dr. Gabriela Buicu, asistent instituţional al proiectului. Aceasta a subliniat că răspunsurile vor fi centralizate la nivel de Bucureşti, ulterior urmând să se afle care este răspunsul absolvenţilor. Prin implicarea UMF Târgu-Mureş în proiectul „Absolvenţii şi Piaţa Muncii” se are în vedere monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, prin particularizarea chestionarului la nivelul cerinţelor specifice domeniul medical sau farmaceutic, actualizarea bazei de date, privind absolvenţii, existente la nivelul celor trei facultăţi.
Proiectul „Absolvenţii şi Piaţa Muncii” este iniţiat şi coordonat de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior, în colaborare cu Institutul INCHER-Kassel, Germania şi este cofinanţat din Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru dezvoltarea Resurselor Umane.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE