90% din infecţiile cu HPV se dezvoltă în cancer de col uterin Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

90% din infecţiile cu HPV se dezvoltă în cancer de col uterin

8-2_10.jpg
Circa 35% dintre femeile infectate cu virusul Human Papilloma Virus (HPV) vor ajunge să dezvolte un cancer de col uterin.
Dacă la începutul anilor 1990 se cunoşteau circa 90 de tipuri de viruşi Papilloma Virus, în prezent numărul acestora a ajuns la circa 150. „Prin 1990 erau vreo 90 apoi au ajuns la 150 cu variante şi genotipuri, dintre care 41 sunt cei care se fixează pe sfera genito anală, urmând să apară”, a subliniat dr. Constantin Rădulescu, medic ginecolog la Clinica de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Majoritatea tulpinilor de viruşi HPV sunt tipuri cu risc scăzut şi nu cauzează cancer de col uterin. Totuşi, tipurile cu risc crescut, precum 16 şi 18, pot cauza apariţia unor celule anormale care pot duce la cancer de col uterin. Totodată dr. Rădulescu a amintit că doar 35% dintre femeile infectate cu Papilloma Virus 16 şi 18 vor face un cancer de col uterin, aceste tipuri de virus fiind cele mai frecvente în Europa.
Medicul a subliniat că doar 90% dintre cancerele de col uterin au ca factor etiologic virusul HPV. „Între 26 şi 45% dintre femei tinere contractează un Papilloma Virus oncogen după primele relaţii sexuale, dar de cele mai multe ori, după un an, doi, apărarea imună celulară a organismului femeii duce la inactivarea virusului”, a mai spus dr. Rădulescu. De asemenea, a menţionat că eficienţa vaccinului anti HPV se evidenţiază cel mai bine la fetiţele de 11-12 ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE