20-30 de pacienţi noi zilnic la Spitalul Orăşenesc Sărmaşu Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

20-30 de pacienţi noi zilnic la Spitalul Orăşenesc Sărmaşu

12-13-2.jpg
Peste 20.000 de locuitori din Sărmaşu şi comunele limitrofe, atât din judeţul Mureş cât şi judeţele Cluj şi Bistriţa se adresează Spitalului din Sărmaşu atunci când au probleme de sănătate.
Spitalul funcţionează cu 30 de paturi, are linie de gardă şi trei secţii: interne, pediatrie şi CPU. De asemenea, în perioada ianuarie-noiembrie 2010 serviciile medicale spitaliceşti acordate au fost peste nivelul celor contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureş. Managerul unităţii medicale, Floarea Baciu nu-şi imaginează de ce se va închide spitalul, când complexitatea cazurilor este ridicată, iar adresabilitatea pacienţilor este destul de mare.

Reporter: Cum comentaţi decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul Sărmaşu?
Floarea Baciu: Noi suntem foarte dezamăgiţi, pentru că, după cum vedeţi, Spitalul Sărmaş are infrastructură. Are clădiri, cele trei compartimente: de interne, pediatrie şi de urgenţă. Sunt opt medici specialişti: medici primari de medicină pediatrică, internă, medici de medicină de urgenţă. Linia de gardă care funcţionează este asigurată de medicii de la medicina de urgenţă, de medicul internist şi medicul pediatru.

Rep.: Care este complexitatea cazurilor?
F.B.: Sunt 30 de paturi în total. Au fost 40 de paturi, dar în mai anul trecut s-a făcut o nouă reorganizare a spitalelor şi atunci ni s-au redus zece paturi din ce aveam. Sunt 30 de paturi de specializare continuă şi opt paturi de spitalizare de zi. Sunt oameni bolnavi de astm, sunt oameni care au făcut stop cardiac şi a trebuit să-i resuscităm, să-i stabilizăm şi să-i trimitem mai departe. Primăvara, toamna sunt tot felul de gripe. E plin.

Rep.: Dar adresabilitatea pacienţilor?
F.B.: Zilnic sunt în jur de 20-30 de pacienţi noi. Adresabilitatea este mult mai mare primăvara, toamna şi iarna, când circulă virusurile. Iar cazurile care depăşesc competenţele, dacă e vorba de infarct, de accidente de maşină, cazuri mai grave, ceva ce ar necesita intervenţie chirurgicală, trimitem la Târgu Mureş. Avem SMURD şi un mic punct de lucru al Ambulanţei care deserveşte spitalul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE