Aparatură şi tratamente de înaltă calitate la Oncologie Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Aparatură şi tratamente de înaltă calitate la Oncologie

7-2_20.jpg
Pacienţii care se adresează la Clinica Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş vor putea bebeficia din acest an de tratamente de o calitate ridicată, prin dotarea unităţii medicale cu aparatură nouă.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat vineri la Târgu-Mureş a vizitat secţia Clinică Oncologie unde i s-a prezentat aparatura existentă în dotare la ora actuală, care sunt problemele pe care le întâmpină angajaţii cu sistemul informatic. “Aşa cum am spus, în Târgu-Mureş am acordat un sprijin financiar atât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă cât şi Spitalului Clinic Judeţean. Anul trecut această sumă s-a ridicat la 57 miliarde lei vechi la Spitalul Clinic Judeţean, iar anul acesta pentru această secţie de Oncologie am acordat un sprijin financiar pentru dotări cu aparatură de 3,9 milioane lei. Acceleratorul liniar va putea fi îmbunătăţit şi adus la zi, la standarde mai bune, şi va putea fi achiziţionat un computer tomograf nou nouţ”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii. Astfel, investiţia vizează un Computer tomograf special pentru uzul oncologiei, ARIA Sistem informaţional, radioterapie Sistem computerizat laseri pentru simulator computer, Tomograf Plan tratament, Eclipse Varian, Sistem colimare multileaf, MMLC 80 pentru Accelerator liniar Clinac.

Investiţia se va vedea în timp la tratamentul pacienţilor

“Aparatura noastră am obţinut-o în anul 2000, în mandatul domnului ministru Hajdu Geza, când am primit un accelerator liniar de particule, simulator CT şi sisteme plan tratament, zic eu, cele mai moderne la acea oră. Sigur, între timp au trecut 11 ani, fiind o aparatură asistată informatic. Ea trebuieşte schimbată.
Am deosebita plăcere să adresez mulţumirile pacenţilor noştri domnului ministru care ne-a alocat 39 miliarde lei pentru aceste schimbări. Vom primi un simulator CT nou şi se schimbă toate sistemele plan tratament. De asemenea se upgradează acceleratorul cu un multileaf Colimater care este foarte important pentru calitatea tratamentului în radioterapie. Pacienţii într-adevăr vor trage foloasele, pentru că se va putea lucra la standardele cele mai moderne”, a subliniat dr. Cornelia Togănel, şefa Clinicii de Oncologie.

„Începând cu anii 2010-2011 avem un sprijin din partea Ministerului Sănătăţii, atât financiar pentru dotări în spitalele noastre, cât şi o atenţie deosebită, prin sprijinul adminstraţiei publice a judeţului care a preluat activitatea Spitalului Judeţean. La Oncologie am avut peste 3,5 milioane lei sprijin pentru aparatură, dar avem în continuare sprijin din partea ministerului pe alte proiecte, care vizează în primul rând dotarea cu aparatură. Anul trecut a fost posibil şi pe modernizare, reabilitare clădiri”.
Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE