ATI şi Gastroenterologie în casă nouă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 78 Vizualizări

ATI şi Gastroenterologie în casă nouă

9_27.jpg
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a inaugurat vineri, la Târgu-Mureş secţiie clinice Anestezie Terapie Intensivă şi Gastroenterologie ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş.
Secţiile clinice au fost mutate în mansarda reabilitată a clădirii Medicalei III de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, fiind create condiţii propice, la standarde moderne, pentru actul medical şi pacient. “Pot să spun că din experienţa şi altor locaţii pe care le-am văzut şi s-au reabilitat în mansardă, pe partea de etajare cel mai dorit spaţiu este mansarda de către pacienţi”, a subliniat Cseke Attila, impresionat de felul în care s-a amenajat spaţiul.
Ideea de mansardare a venit de la faptul că secţia ATI funcţiona într-un spaţiu impropriu, cu două etaje mai jos. Mansarda are o suprafaţă de 1200 metri pătraţi utili, iar secţiile clinice sunt dotate corform standardelor europene. Lucrările de mansardare au cuprins şi refacerea acoperişului. Proiectul are o valoare de aproape 1.600.000 lei cu TVA şi cuprinde nu numai schimbarea întregului acoperiş, ci şi crearea saloanelor cu cele două secţii, respectiv două lifturi precum şi cale de acces până la această mansardă. „Se pare că vom avea un număr de 13 paturi. Aceste paturi sunt repartizate într-un salon mai mare cu opt paturi şi încă patru saloane mai mici, care vor fi reserve, practic folosite pentru bolnavii septici pe care va trebui să-i izolăm. Ceea ce ne bucură foarte mult faţă de anii trecuţi, datorită finanţării ministerului am primit monitoare pentru un salon complet si primim aparatură şi în continuare ca să putem să asigurăm terapie intensivă la nivel european”, a declarat prof. dr. Alexandrina Ioniţă, şefa secţiei Clinica ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

“Cea mai importantă este colaborarea dintre Ministerul Sănătăţii şi spitalul descentralizat şi conducerea spitalului descentralizat, în speţă Consiliul Judeţean, Consiliul de Administraţie şi comitetul director. Această colaborare dă roade. Considerăm că investiţiile în curs şi toate investiţiile care se vor face în 2011 o să se simtă la fiecare secţie, pentru fiecare specialitate şi pentru fiecare bolnav care se adresează acestor specialităţi.”
Dr. Vass Levente, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE