Investiţii de 8,7 milioane lei inaugurate de Cseke Attila Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Investiţii de 8,7 milioane lei inaugurate de Cseke Attila

7-1_25.jpg
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila, a inuagurat vineri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş secţiile clinice reabilitate din fonduri de la Ministerul Sănătăţii (MS), în valoare de 8,7 milioane lei. „Am dorit să văd investiţiile pe care le-a făcut Ministerul Sănătăţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, investiţii care anul trecut s-au ridicat la 87 miliarde lei vechi, investiţii importante, dar din punctul nostru de vedere justificate, având în vedere şi importanţa şi tradiţia medicală a Târgu-Mureşului pe harta ţării. Pe de altă parte sunt indicatorii foarte buni ai acestui spital. Practic, vorbim de cel mai performant spital din România în afara institutelor care există. Ministerul Sănătăţii a alocat anul trecut suma de 87 miliarde de lei vechi pe diverse paliere şi mă bucur să constat că, cu aceste investiţii, nu mai există secţie care să nu fie reabilitată de-a lungul timpului de la construcţia şi predarea acestei clădiri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.
Acesta a inaugurat Blocul Operator Chirurgie Pediatrică, Clinica Medicală II, Clinica Neurologie II, Cinica Obstetrică Ginecologie şi Clinica de Neurochirurgie. Fondurile primite de la MS pentru renovarea acestor secţii clinice se ridică la 8.723.000 lei. „Finanţarea în anul 2010 a fost de 8,7 milioane lei şi anume 3 milioane de lei pe lucrări de reparaţii capitale şi 5,5 milioane lei pentru dotare cu aparatură medicală. Totodată spitalul a primit finanţare şi din partea Consiliului Judeţean Mureş în valoare de 2,6 milioane lei, astfel încât finanţarea pe care a primit-o de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean se ridică la 11,3 milioane de lei”, a declarat dr. Florin Gomotârceanu, managerul SCJU Târgu-Mureş.
Totodată, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită la şantierul viitorului sediu al SMURD, lucrare finanţată din fonduri de la Banca Mondială. „Anul acesta din ceea ce avem în proiect, pot să spun că investiţiile vor fi şi mai mari, pentru că prin programul Băncii Mondiale vom amenaja o unitate de primiri urgenţe cu totul nouă, a cărei valoare este aproape de 1 milion de euro, la care se adaugă dotările şi aparatura pentru această unitate de urgenţă.
În cadrul acelei investiţii de dotări cu aparatură la UPU este prevăzută şi achiziţia unui computer tomograf”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Peste 14 milioane lei investiţia MS la cele două spitale

Acesta a subliniat că anul trecut, investiţia făcută de MS la Târgu-Mureş a depăşit suma de 14,4 milioane lei, însă investiţiile nu se opresc aici, pe rol fiind şi alte proiecte spre finanţare. „Sigur, mai sunt multe lucruri de făcut pe care noi le vom susţine în continuare, pentru că Târgu-Mureşul merită a fi susţinut. Pot să vă spun că anul trecut împreună cu investiţia care am susţinut-o şi la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, care este a Consiliului Judeţean, care şi acolo s-a ridicat la 57 de miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii la care şi Consiliul Judeţean Mureş şi-a adus un aport important, practic la aceste două spitale din Târgu-Mureş investiţia Ministerului Sănătăţii a fost de 144 miliarde de lei vechi care este, eu cred, o sumă importantă din care cred că se văd şi rezultatele”, a mai spus ministrul Cseke Attila.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE