“Am două locuri de muncă legale, nici vorbă de incompatibilitate!” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

“Am două locuri de muncă legale, nici vorbă de incompatibilitate!”

10-1_46.jpgMedicul urolog Vass Levente a declarat ieri că informaţiile apărute într-un cotidian local, potrivit cărora funcţia de consilier pe care o deţine în cadrul Ministerului Sănătăţii este incompatibilă cu cea de medic primar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, sunt neadevărate şi nu au nicio legătură cu realitatea. “Nu am niciun fel de incompatibilitate. Am o normă întreagă la Ministerul Sănătăţii şi o jumătate de normă prin integrare clinică la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, remunerată, la care am renunţat la două zile, e vorba de zilele de marţi şi miercuri. Procedura prin care am renunţat la cele două zile este cerere de concediu fără plată, şi am făcut acest lucru tocmai pentru a putea să-mi desfăşor activitatea în condiţii optime la minister. De obicei, când sunt la Bucureşti, lucrez de dimineaţa până seara, iar specificul muncii de consilier îmi permite să prestez activitate din orice localitate unde trebuie să mă deplasez şi uneori chiar şi de acasă. Deci nici vorbă de incompatibilitate”, a precizat Vass Levente.
Uite adresa, nu-i adresa…
De asemenea, consilierul ministrului Sănătăţii a răspuns acuzaţiilor care i se aduc într-o scrisoare semnată de o oarecare Anne Kiss, în care se afirmă că “conducerea UMF a înştiinţat, prin adresa nr. 13886 din 19 decembrie 2011 pe managerul SCJ Mureş Konrad Judit despre starea de fapt, solicitându-i acesteia să rezilieze contractual de muncă prin care Vass Levente a fost încadrat cu jumătate de normă la Urologie ca şi medic primar”, afirmând că acestea sunt ireale. “Am aflat din ziar despre existenţa unui act administrativ eliberat în 19 decembrie de UMF, eu chiar am depus o cerere către UMF şi la Spitalul Clinic Judeţean Mureş pentru a vedea despre ce e vorba. Consider că lucrurile legate de hârtia de la UMF sunt ireale. Cineva din conducerea UMF, ştiţi dumneavoastră bine cine, care nu respectă legea şi nu face departamentele în limba maghiară aşa cum prevede legea, a semnat documentul respectiv. Am vorbit cu profesorii Szabo şi Nagy şi ei nu ştiau de existenţa acestui act, ceea ce e o dovadă că nimeni de acolo nu m-a considerat “omul lui” şi am fost lăsat în neant, nefiind anunţat de existent acelui document. Nu am ştiut nimic despre această hârtie. Dacă mie, care am funcţie de demnitar, mi s-a întâmplat acest lucru, mă întreb oare cum e tratat un asistent sau preparator universitar care are un an vechime”, a afirmat Vass Levente.
Respect pentru profesorul Boja
În ceea ce priveşte implicarea profesorului Boja în toată povestea, consilierul ministrului sănătăţii a explicat că acesta este un om onest, cu o carieră de excepţie. “Am toată stima pentru domnul profesor Boja şi regret că numele domniei sale e murdărit de unii. Domnia sa s-a pensionat în 29 octombrie 2011 şi mă întreb dacă a fost măcar întrebat dacă are o viziune despre cea mai potrivită persoană care să-i preia funcţia. Eu zic că n-a fost întrebat şi toată chestia asta nu e una etnică, ci de corectitudine”, a încheiat Vass Levente.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE