Noi lucrări de reabilitare la Spitalul din Sighişoara Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 88 Vizualizări

Noi lucrări de reabilitare la Spitalul din Sighişoara

Lucrările de reabilitare vor fi efectuate la structura de rezistenţă a clădirii şi la acoperiş. „Este vorba de reabilitarea corpului B, respectiv se face drenajul clădirii ca să se usuce pereţii. Se va lucra la structura de rezistenţă, se repară acoperişul. Foarte probabil din luna februrie vom începe lucrările din interior”, a declarat dr. Ioan Strat, managerul Spitalului Municipal Sighişoara.
Fondurile necesare pentru lucrările de reabilitare au fost obţinute prin Compania Naţională de Investiţii, la care se adaugă şi o co-finanţare din partea autorităţilor locale. „Grosul banilor au venit de la Bucureşti prin Compania Naţională de Investiţii, în urma demersurilor făcute de senatorul Petru Başa care s-a implicat extrem de mult, dar şi autorităţile locale cu o cotă parte de circa 5% o să contribuie la aceste lucrări de reabilitare”, a continuat dr. Strat.
Corpul de clădire B adăposteşte specialităţile chirurgie, ATI, neurologie, ortopedie, urologie şi ORL, precum şi lifturile vechi care datează din anul 1895. Totuşi, pentru acestea încă nu se întreprinde nici o lucrare la orizont, deoarece clădirea fiind declarată monument istoric sunt necesare o serie de aprobări pentru a se schimba ceva în stilul său arhitectural. „Lifturile nu vor fi schimbate. Trebuie să cerem ajutorul autorităţilor locale, care s-au arătat de acord să ne ajute. Însă fiind monument istoric este o cale mai lungă, pentru că trebuie multe aprobări. Dar dacă între timp, cât durează lucrările de reabilitare, mai vin bani şi primim aprobările s-ar putea să schimbăm măcar un lift”, a conchis managerul Spitalului Municipal Sighişoara.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE