PSD-iştii mureşeni critică proiectul Legii Sănătăţii Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

PSD-iştii mureşeni critică proiectul Legii Sănătăţii

10_2_18.jpgConducerea PSD Târgu Mureş, prin preşedintele Dragoş Popa, a punctat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, 12 ianuarie, poziţia privind mult discutatul proiect privind Legea Sănătăţii. Potrivit acestuia, legea este una slabă, care nu pune în prim plan pacientul, ci interesele politice ale celor care au creat-o.
„Sunt strict interese politice la mijlocul creării acestei legi.
Cred că încă din redactarea acestei legi putem înţelege că s-a făcut sub comanda politică atâta timp cât legea nu a fost redactată în cadrul Ministerului Sănătăţii, aşa cum era firesc, ci a fost redactată la Cotroceni, de către Comisia Prezidenţială. Probabil preşedintelui Băsescu i-a fost teamă să nu scape de sub nici o formă de control asupra acestei legi, şi prin urmare a fost o temă politică cu colaboratorii din UDMR, în ce priveşte adoptarea acestei legi
Faptul că a fost pusă în dezbatere publică în preajma sărbătorilor ne ridică un semn de întrebare, prin care se speră să treacă oarecum nedezbătută suficient în această perioadă, iar acum efectele ei sunt dezastruoase”, a precizat Dragoş Popa.
Concurenţa e bună, dar nu acum 
Referitor la concurenţa în ce priveşte serviciile medicale de urgenţă, Dragoş Popa a  fost de acord cu acest aspect, dar a precizat că  România încă nu este pregătită la momentul actual pentru acest lucru. „Mingea consider că este la Ministerul Sănătăţii, el va putea decide cine poate să deservească asemenea servicii de urgenţă, dar cred cu tărie că astăzi este periculos ca să apară alţi furnizori de servicii de urgenţă, acest lucru putând să pericliteze efectiv deservirea pacienţilor. Ţinând cont de situaţia din România, este periculos să apară alţi actori de servicii publice de urgenţă”, a menţionat Dragoş Popa
Carenţele Legii Sănătăţii
Preşedintele PSD Târgu-Mureş a punctat trei din carenţele proiectului Legii Sănătăţii, şi anume statutul spitalelor, asigurările medicale private şi pachetul minim de servicii medicale, care nu fac decât să bulverseze întreg sistemul medical. „Aceastea sunt cel puţin trei aspecte pe care legea sănătăţii le lasă într-o ceaţă completă. Nici ca şi pacient, nici ca şi medic, nici ca şi instituţie medicală nu te poţi orienta. Prin acestă  lege pacientul va trebui să plătească mai mult şi să primească aceleaşi servicii, sau chiar servicii mai proaste. Cerem ca legea să fie dezbătută în Parlament şi să nu treacă prin asumarea Guvernului,  şi sperăm ca toate obiecţiile noastre să fie luate în considerare astfel încât să scoată în evidenţă importanţa pe care o acordăm pacientului”, a menţionat Dragoş Popa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE