„Miza legii sănătăţii: privatizarea asigurărilor de sănătate!” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

„Miza legii sănătăţii: privatizarea asigurărilor de sănătate!”

3-2_f5e985.jpgŞeful Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator, conf. dr. Silviu Morariu atrage atenţia că proiectul de lege nou anunţat nu este altceva decât vechiul proiect de lege al sănătăţii retras din dezbatere săptămâna trecută, la care se va modifica doar capitolul sistemului de urgenţă ce se va menţine la fel ca şi până acum..
„Anticipam acum o săptămână un final de genul retragem legea, scoatem acea prevedere care nu reprezenta miza legii şi anume privatizarea unui segment, al SMURD-ului. În final intrasem în posesia unor date care mi-au dat dreptate. FNUASS finanţează medicina de urgenţă prespitalicească, SMURD, ambulanţă cu 100 milioane euro. Un operator privat poate revendica, eu estimez până la 15-20% din această piaţă, între 15-20 milioane”, a declarat dr. Morariu.
Potrivit acestuia miza noii legi a sănătăţii nu o reprezenta privatizarea sistemului de urgenţă, ci a caselor de asigurări de sănătate şi a managementului sanitar. „Aceasta este miza reală, privatizarea administrării FNUASS plus dreptul de a decide cu cine contractezi aceste servicii medicale. Nu se specifică în lege absolut nimic că aceşti operatori privaţi vor trebui să-şi desfăşoare activitatea potrivit unor principii. Singurul principiu este înlocuirea principiului accesibilităţii la servicii medicale ale populaţiei cu introducerea principiului profitabilităţii. Al doilea element este acea privatizare a managementului spitalelor. PDL nu doreşte nici măcar privatizarea spitalelor ceea ce ar însemna să determini valoarea unui spital şi cineva să vină să cumpere acel spital, deci cineva să vină să aducă bani. Ei vor doar să privatizeze dreptul de administrare al spitalelor ceea ce presupune investiţii zero”, a adăugat dr. Morariu. Acesta a explicat că anul trecut FNUASS a fost de 4 miliarde de euro şi potrivit noii legi se va da a în administrare privată acest fond alocând 2,8% din bugetul de 4 miliarde euro pentru cheltuieli de gestionare de administrare al acestui fond.
Premierul Emil Boc a anunaţat la începutul săptămânii că va începe elaborarea unui nou proiect de lege a sănătăţii, care nu va permite desfiinţarea SMURD.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE