Fundaţia Alpha Transilvană, contract cu Comisia Europeană Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Fundaţia Alpha Transilvană, contract cu Comisia Europeană

1-burta_2875b9.jpgFundaţia Alpha Transilvană a semnat ieri un contract de expertiză cu Comisia Europeană, DG Justiţie şi Dreptrurile Omului prin Human European Consultancy B.V. pentru furnizare de rapoarte tematice despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România în perioada 2012-2014.
Fundaţia va oferi informaţii legate de situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România. “Până în anii trecuţi nu preau existau date din România la nivel de Comisia Europeană, Departamentul pentru Persoane cu Dizabilităţi. Aceste rapoarte vin tocmai să acopere acea pata albă. Evident, dacă nu cunoşteau situaţia, nu puteau reacţiona preventive.
Noi, va trebui să completăm nişte documente cu întrebări fixe pentru toate ţările, pe diferite teme: efectele crizei economice sau date, cifre depre piaţa muncii pentru persoane cu dizabilităţi. Ce este foarte important este că toate datele pe care noi le trimitem sunt comparabile cu cele din alte ţări. Deci se fac rapoarte comparabile, care ne pun în context, şi aici e mai greu pentru autorităţile noastre: să prezinte numai ceea ce fac, nu şi ceea ce nu fac sau nu au nici o intenţie să facă vreaodată”, a precizat Andreia Moraru, director Fundaţia Alpha Transilvană. Aceasta a precizat că toate rapoartele vor ajunge la Comisie, la Departamentul pentru Persoane cu Dizabilitati şi vor direcţiona Comisia în discuţiile cu autorităţile române cu privire la situaţia persoanelor cu dizabilităţi.
“Astfel ei pot face presiuni eficiente pentru îmbunătăţirea serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru acces sporit, pentru dezinstituţionalizare “, a mai spus Morariu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE