Se pregătesc modificări în organizarea Rezidenţiatului Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Se pregătesc modificări în organizarea Rezidenţiatului

10-2_47.jpgMinisterul Sănătăţii aduce noi modificări în organizarea Rezidenţiatului. În proiectul postat spre dezbatere publică pe site-ul web al Ministerului Sănătăţii sunt preconizate schimbări care vizează obţinerea titlului de medic specialist şi primar în specialităţile nou înfiinţate de către cadrele didactice universitare, titulare la disciplinele corespondente la data înfiinţării noii specialităţi. „În această situaţie se află cadrele didactice universitare desemnate coordonatori şi îndrumători de rezidenţiat în specialităţile endodonţie, protetică dentară şi pedodonţie, nou înfiinţate prin Ordinul ministrului Sănătăţii  nr.953/2009 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală”, se arată în expunerea de motive privind modificarea Ordonanţei privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
„Rezidenţiatul organizat într-o formă descentralizată în acest an se pare că peste tot a fost o reuşită. Numărul mare de candidaţi din centrele universitare, repartizarea majorităţii rezidenţilor într-o manieră apropiată de dorinţele şi posibilitatea lor ca şi specialitate ca şi loc de formare au mulţumit cred că 90% din rezidenţi. Rămânând locuri libere nerepartizate şi rămânând rezidenţi în centrele cu număr mare cum este Bucureştizul în speţă, însă nu numai Bucureştiul ci şi Târgu-Mureşul, au fost specialităţi care au fost comune în medicină şi medicină dentară. La medicină dentară au fost două locuri s-au luat două locuri, la medicină au fost cinci locuri pe aceeaşi specialitate, s-a luat unul. Şi noi am cerut o redistribuire pentru că era aceeaşi specialitate chirurgie oro maxilo facială. Este păcat ca să rămână locuri când dincolo candidaţii  s-au bătut pe acele locuri”,  a declarat prof. univ.dr. Klara Brânzaniuc, prorector ştiinţific la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş.
Modificările prevăzute vizează obţinerea titlului de specialist în specialităţile nou înfiinţate  de către cadrele didactice universitare, titulare la disciplinele corespondente la data înfiinţării noii specialităţi, obţinerea gradului de primar în specialităţile nou înfiinţate  de către profesorii sau conferenţiarii universitari titulari la disciplinele corespondente la data înfiinţării  noii specialităţi, confirmarea ca medic dentist specialist şi respectiv ca medic dentist  primar în specialităţile endodonţie, parodontologie şi protetică dentară a coordonatorilor şi îndrumătorilor de rezidenţiat se va face corespunzător funcţiei didactice deţinută, în calitate de titular la disciplinele corespondente, la data intrării în vigoare a legii
Acordarea titlului de specialist, respectiv a gradului de primar se va face prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE