O meserie de suflet, asistent maternal profesionist Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 221 Vizualizări

O meserie de suflet, asistent maternal profesionist

3_3_21.jpgDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a lansat campania “Şi tu poţi fi părinte de profesie!” la iniţiativa Comisiei pentru Protecţia Copilului Mureş de a informa cetăţenii despre posibilitatea de a deveni asistent maternal profesionist.
Ideea a pornit de la faptul că la nivelul judeţului Mureş numărul asistenţilor maternali este insuficient raportat la numărul de copii abandonaţi ce au nevoie, măcar temporar, de o familie.  
În judeţul Mureş un număr de 458 de copii sunt protejaţi în sistemul de asistenţă maternală, de aceştia având grijă 253 de asistenţi maternali profesionişti. Rodica Maier este de profesie asistent maternal profesionist, din Târgu Mureş, şi are în plasament doi copii, o fetiţă în vârstă de nouă ani şi un băiat în vârstă de cinci ani. Pe ambii copii i-a primit când aveau vârste foarte fragede şi i-a crescut alături de cele două fiice ale sale, încercând să-i facă pe toţi să simtă că au o familie care le poartă de grijă. “Meseria de asistent maternal, dacă ţi-s dragi copiii este foarte frumoasă. Este grea, dar ai satisfacţii foarte mari”, a precizat Rodica Maier.  În total la DGASPC Mureş sunt normate 320 de posturi de asistent maternal, iar 67 sunt vacante, iar numărul cazurilor de abandon este în creştere.
Pentru a deveni asistent maternal o persoană trebuie să urmeze un curs de formare, şi să susţină un examen. “Mi-aş dori ca persoanele responsabile, care îndeplinesc condiţiile legale să vină în echipa noastră, astfel încât să putem oferi copiilor un viitor mai bun”, a declarat Elida Deak, director general adjunct DGASPC Mureş.  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE