S.O.S pentru gimnastică medicală Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

S.O.S pentru gimnastică medicală

11-2_56.jpgGimnastica medicală este o ramură importantă a medicinei şi mai ales a medicinei de recuperare, domeniu relativ nou în ţară, dar care începe să capete amploare în rândul tuturor oamenilor, făcându-i să înţeleagă rolul ei în viaţa lor de zi cu zi, dar şi faptul că poate fi la îndemâna oricui. Pentru a înţelege cititorii dumneavoastră importanţa gimnasticii medicale vă voi exemplifica câteva afecţiuni şi câteva diagnostice a căror tratamente şi a căror vindecare şi reabilitare, cât şi redarea posibilităţii oamenilor de a-şi relua viaţa dinainte de boală, nu ar fi posibilă fără fără gimnastica medicală.
Gimnastica medicală este obligatorie în afecţiunile neurologice, în accidente vasculare şi în recuperarea forţei musculare, a coordonării şi a echilibrului nu se poate vindeca total fără gimnastică medicală. Gimnastica medicală se foloseşte şi în ortopedie după imobilizare în aparate gipsate, luxaţii, pentru deficienţe fizice-scolioze, cifoze, lordoze sau picior plat. În reumatologie se practică gimnastica medicală la reumatisme poliarticulare, discopatii, lombosacralgii. În pediatrie gimnastica medicală se foloseşte pentru dezvoltarea normală a sugarului şi copilului mic, corectarea şi supravegherea începutului mersului, gimnastica de tonifiere şi programe de fitness pentru copii cu obezitate. Un copil obez este egal cu un copil bolnav, inimă suprasolicitată, circulaţie sangvină deficitară, sistem osos suprasolicitat, coloană vertebrală cu viitoare probleme şi deficienţe. Totodată gimnastica medicală este foarte importantă şi în ginecologie, pentru femeile gravide, pentru o vascularizaţie mai bună a placentei şi implicit a copilului, tonifierea planşeului pelvin şi a muscultaturii acestuia, a musculaturii fesiere şi musculaturii interne a copasei, precum şi învăţarea respiraţiilor specifice, pentru dozarea efortului în timpul naşterii. Gimnastica post partum pentru recuperarea abdomenului plat la proaspetele mămici. Ar fi multe lucruri de precizat referitor la gimnastica medicală, care acoperă o arie foarte vastă şi am putea dezvolta subiectul şi să discutăm multe pe această temă. Dar cel mai important de reţinut şi pe înţelesul tuturor este faptul că mişcarea este viaţa şi că după o anumită vârstă organismul uman intră în regres şi apar anumite dureri de articulaţii, dureri musculare, scade rezistenţa la efort, apar problemele vasculare şi toate acestea nu le lăsaţi să  treacă cu vederea, pentru că nu vor trece de la sine, ci vor degenera şi vor evolua. Faceţi mişcare va veţi simţi mai bine garantat vă veţi îmbunătăţi starea de sănătate cât şi starea de spirit, adică psihică. ,,Veţi avea o altă viziune asupra vieţii şi veţi fi mai optimişti.
În final aş vrea să vă dau un sfat de mare valoare pentru fiecare dintre cititorii cotidianului “Zi de zi”: Dacă aveţi dureri, dacă aveţi un diagnostic pus de un medic specialist, faceţi gimnastică numai asistaţi de un specialist care vă poate îndruma şi care vă va întocmi programul potrivit pentru afecţiunea dumneavoastră. Nu vă feriţi să ne cereţi părerea vă stăm la dispoziţie cu drag. Eficienţa procesului de recuperare medicală depinde de corectitudinea diagnosticului, de buna inţelegere din punct de vedere biomecanic a producerii traumatismului şi binenţeles pacienţi să aibă voinţa de recuperare, pentru că nu întotdeauna banii ne fac sănătoşi.   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE