Viitoarea locaţie a Peninsulei se lasă aşteptată Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Viitoarea locaţie a Peninsulei se lasă aşteptată

După ce zece ani malul Mureşului a găzduit Festivalul Peninsula, Târgu-Mureşul riscă să piardă găzduirea acestui festival, devenit etalon pentru Mureş, organizatorii Peninsulei luând în calcul mutarea acestuia la Cluj.

Unul din motivele luate în calcul de orgnizatori este acela al creşterii festivalului, condiţiile de la Târgu-Mureş fiind considerate limitate, atât în ce priveşte locaţia de pe malul Mureşului cât şi în ce priveşe sprijinul din partea autorităţilor locale. “Momentan, în discuţie au rămas două variante pentru locaţia festivaluluiPeninsula, ori să rămână la Târgu-Mureş ori acest festival să se mute la Cluj. Nu pot să dau un procent care din cele două locaţii sunt favorite pentru a găzdui festivalul, un răspuns oficial în această privinţă va fi făcut cel mai probabil în a doua decadă a lunii ianuarie. Primordial pentru noi este să creştem valoarea festivalului şi problema mutării s-a pus şi din cauza terenului pe care a avut loc festivalul până acum deţinut de 10-15 persoane fizice, şi de fiecare dată trebuia negociat cu ei asupra chiriei, fapt pentru care nu putem să facem anumite investiţii pe termen lung în ce priveşte festivalul”, a precizat Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului Peninsula.

“Un festival nu presupune doar locaţia”

Organizatorii festivalului şi-ar fi dorit un sprijin mai mare din partea autorităţilor locale, precum se întâmplă la alte evenimente etalon ale Transilvaniei. “Ne-am fi dorit un mai mare sprijin din partea autorităţilor locale de la Târgu-Mureeş, cum se întâmplă la alte evenimente importante din Transilvania precum Art Mania de la Sibiu şi TIFF-ul la Cluj, unde sprijinul autorităţilor locale este mult mai mare decât cel care l-am avut noi la Peninsula. Ştim că s-au făcut anumite petiţii împotriva mutării festivalului în altă parte, că au fost nemulţumiri pentru faptul că festivalul s-ar putea muta din locaţia care l-a găzduit timp de zece ani. Un festival nu presupune doar locaţia, ci şi o bună colaborare cu autorităţile locale, în special în ce priveşte sprijinul financiar. Locaţia de pe malul Mureşului este ideală pentru Festivalul Peninsula, dar dacă alte aspecte nu sunt îndeplinite, am luat în calcul găsirea unei alte locaţii, primordial pentru noi este să ne gândim la viitorul acestui festival. Locaţia pe care s-a desfăşurat Festivalul Peninsula a fost pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş, cu care am avut o bună colaborare, ne-au ajutat cum au putut, fiind o localitate mult mai mică decât Târgu-Mureşul, de la care speram un sprijin mult mai substanţial în organizarea festivalului. În acest moment nu pot face niciun anunţ oficial privind viitoarea locaţie a Peninsulei, acesta va fi făcută public în a dua jumărtate a lunii ianuarie”, a precizat Balazsi Pal Elod.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE