Duşa respinge criteriul etnic în reorganizarea administrativă Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Duşa respinge criteriul etnic în reorganizarea administrativă

Mircea Duşa, ministrul Apărării a răspuns întrebărilor presei privind preconizatul miting pro-autonomie organizat de CNS la Târgu Mureş pe 10 martie, prin care partidele politice maghiare din Transilvania, organizaţiile politice şi civice îşi vor transmite împreună mesajul guvernării din Bucureşti, mesaj potrivit căruia reorganizarea administrativă se poate realiza doar prin păstrarea unităţii teritoriale a Ţinutului Secuiesc, prin formarea regiunii Ţinut Secuiesc.

“Întotdeauna se extrapolează”

„Este un subiect care mie îmi place în sensul că libertatea la cuvânt şi dreptul de a manifesta este garantat de Constituţie, dar nimeni nu poate manifesta împotriva Constituţiei şi a Articolului 1 din Constituţie. Am afirmat-o de mai multe ori, că regionalizarea priveşte aspectul economic şi nu se face pe criterii etnice, indiferent ce ar spune unii sau alţii de prin Covasna, Harghita sau Mureş. În România, conform Constituţiei, România este stat unitari, chiar dacă unii contestă acest lucru, iar organizarea pe regiuni de dezvoltare nu are nici o legătură cu dezvoltarea pe criterii etnice, de altfel, nici nu ar putea să existe o regiune doar pe cele trei judeţe pentru că nu ar aduce nici un avantaj economic a acelei regiuni. O regiune de dezvoltare trebuie să aibă în vedere mult mai multe criterii, începând de la cel economic, socio-economic, de relief, ce vreţi dumneavoastră, dar nu un singur criteriu, cel etnic. Faptul că ei se aşteaptă la o prezenţă de 10.000 de oameni la această acţiune de protest, întotdeauna se extrapolează, dar nici un miting organizat în cele trei judeţe nu a tins vreodată cifra pe care au anunţat-o organizatorii”, a menţionat Mircea Duşa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Ba da mai ministerlule, au fost asa de multi la o manifestare. In ’90, cand am manifestat pasnic, si dupa cateva zile voi cu taranii vostrii imbatati si mintiti ati intrat in Tg Mures sa faceti ordine, sa-l omorati pe bietul Bolyai mort de mai bine de un secol. Cam asta e adevarul.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE