GALERIE FOTO: Hora Unirii cu gândul la eroii neamului Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

GALERIE FOTO: Hora Unirii cu gândul la eroii neamului

Zeci de reprezentanți ai instituțiilor publice din județul Mureș au participat astăzi la manifestarea dedicată sărbătoririi Unirii Principatelor Române de la 1859, găzduită de curtea Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș și încheiată cu tradiționala Horă a Unirii.

Domnul Unirii, figură emblematică a istoriei

Mesajul polițiștilor mureșeni a fost rostit de gazda evenimentului, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș, chestor Valentin Pescari. „24 ianuarie 1859 – 24 ianuarie 2013, 154 de ani de la Unirea Principatelor Române. Am onoarea, alături de colegii mei, de a fi gazda acestei manifestări cu profundă încărcătură istorică. Mulțumesc tuturor celor prezenți pentru faptul că au răspuns invitației lansate de a participa la marcarea acestui moment. Amplasarea în curtea Poliției mureșene a unei statui care îl reprezintă pe Domnul Unirii nu este deloc întâmplătoare: s-a ales cu bună știință această figură emblematică a istoriei, mai cu seamă pentru inițiativele legate de reforma Poliției în cadrul preocupărilor sale de modernizare a României”, a subliniat chestor Valentin Pescari.

Cinste celor care s-au jertfit

În discursul său, prof. dr. Liviu Boar, directorul Direcției Județene a Arhivelor Naționale Mureș a adus un elogiu celor care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru unitatea poporului român.„La 24 ianuarie 1859, poporul român făcea primul pas pe calea făuririi statului național unitar român, primul pas în ideea făuririi unui stat național la care a visat Mihai Viteazul la 1600 și care a fost consfințit la Alba Iulia la 1 decembrie 1918, prin hotărârea poporului adunat în Cetate”, a afirmat prof. dr. Liviu Boar.„Generațiile de astăzi suntem datoare să aducem și să venerăm imaginea celor care s-au jertfit pentru statul modern de astăzi, pentru România de astăzi”, a completat directorul Direcției Județene a Arhivelor Naționale Mureș.

FOTO: Cristina GÂNJ

[zizigallery id=473]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE