Jurnal economic Reghin
  • emese.ardelean
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Jurnal economic

 

 

 

175 KG DE ALIMENTE RETRASE DE PE PIAŢĂ

Produsele neconforme au fost confiscate pe raza judeţului Mureş

*Comisarii pentru protecţia consumatorilor au verificat, luna trecută, peste 50 de operatori economici pentru a vedea dacă respectă modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă. Au fost constatate abateri la 33 de magazine de pe raza judeţului. Este vorba despre folosirea de ambalaje neconforme, etichete cu informaţii incomplete şi lipsa preţurilor de pe produse. În plus, comisarii au descoperit că se comercializau o serie de produse de patiserie şi mezeluri cu data expirării depăşită chiar şi cu o jumătate de lună. Ca urmare s-a dispus retragerea de la comercializare a 175 kg de alimente în valoare de circa 6.500 lei. S-au aplicat, de asemenea, 16 amenzi contravenţionale în valoare de 27.500 de lei şi 17 avertismente.

 

 

CHELTUIM MAI MULT DECÂT CÂŞTIGĂM

Potrivit INS fiecare român are lunar un deficit de 85 de lei

*Cheltuim mai mult decât câştigăm. Potrivit Institutului Național de Statistică, fiecare român are lunar un deficit de 85 de lei. Românii au cheltuit în toamna anului trecut, în medie, peste 2.200 de lei lunar, asta în timp ce veniturile bănești au fost, medie, de aproximativ 2.100 de lei. Orăşenii stau mai bine la capitolul câștiguri decât persoanele din mediul rural. Pe regiuni, cele mai mari venituri medii pe gospodarie s-au realizat în regiunea Bucureşti-Ilfov, aproape 2.900 de lei, iar cele mai mici în Sud-Vestul Olteniei, aproape 1.800 de lei. Românii au cheltuit cei mai mulţi bani pe consum, în special pe mâncare și pe cheltuielile legate de locuință. Vorbim aici despre plata utilităţilor, dar şi de mobilier şi alte cheltuieli pentru dotarea şi întreţinerea casei. La coada listei de cheltuieli se află cele legate de educaţie.

 

 

SE INTERZICE PÂINEA CU COLORANŢI

Noi reguli intră în vigoare în 15 ianuarie

*Printr-un ordin al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comercianţii vor fi obligați să vândă doar pâine fără coloranţi. Oficialii precizează că „Făină, sare şi apă. Asta ar trebui să conţină, în mod normal, o pâine. Însă, în goană după profit, mulţi dintre producători măsluiesc reţetele, în special pentru pâinea neagră, şi combină făină albă cu cacao, caramel şi alţi coloranţi, pentru ca produsul final să fie închis la culoare. Din 15 ianuarie, toate acestea vor fi interzise. Pe de altă parte nutriţioniştii atrag atenţia că pâinea caldă, brânzoaica sau croasantul scoase din cuptor nu sunt alimente proaspete. Ar trebui să scrie pe produs că este obţinut din aluat congelat. Și pâinea toast ar trebui să aibă o durată de valabilitate de 30 de zile, maximum 60 de zile, dar pe piaţă găsim pâine din import cu durată de valabilitate de şase luni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE