Sorin Megheşan: „Interesul cetăţeanului, prioritar” Administratie
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Sorin Megheşan: „Interesul cetăţeanului, prioritar”

În şedinţa extraordinară de luni, 3 februarie, consilierii locali din Târnăveni au votat bugetul pentru anul 2014, iar discuţiile în contradictoriu, amendamentele şi propunerile din partea unor consilieri s-au finalizat doar cu respingeri. Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni, ne vorbeşte într-un interviu despre consilierii care au ales să-şi servească partidul, nu cetăţeanul, dar şi despre principalele proiecte pentru acest an.

Reporter: Domnule primar, în această şedinţă extraordinară s-a votat, în sfârşit, bugetul pentru anul 2014. Care sunt concluziile acestor şedinţe?

Sorin Megheşan: Aş vrea să spun că mă bucur că unii dintre consilieri, după trei zile de meditaţii, au înţeles că sunt în slujba cetăţeanului şi nu a partidului politic pe care îl reprezintă. Pe lângă faptul că aceşti consilieri fac parte dintr-o formaţiune politică, ei fac parte dintr-o comunitate şi ar trebui să reprezinte interesele comunităţii respective. Spun acest lucru deoarece în şedinţa ordinară pe care am avut-o în data de 30 ianuarie marea majoritate a consilierilor care au fost de acord cu proiecţia bugetară n-au avut argumente, dar au motivat faptul că e ordin de partid şi de aceea nu au votat bugetul. Mă bucur că în al doisprezecelea ceas au reuşit să-şi învingă partidul, dacă pot să spun aşa, şi să voteze pentru viitorul oraşului.

Rep.: Cum vi s-au părut amendamentele unor consilieri locali?

S.M.: Din moment ce există o singură persoană care la fiecare şedinţă are ceva de adăugat, dar în folos personal şi în defavoarea celorlalţi, nu cred că aceste amendamente au fost fundamentate. Drept dovadă, ele nici nu au trecut în şedinţa de Consiliu.

Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte pentru acest an?

S.M.: Cred că visul fiecărui primar este să creeze cât mai multe locuri de muncă. Bineînţeles, acest lucru nu ţine în totalitate de primar. După cum ştim, investitorii sunt cei care creează locuri de muncă. Noi avem obligaţia şi depunem toate eforturile pentru a atrage investitori, pentru a-i convinge să investească în oraşul nostru. Cred şi îmi păstrez părerea că la nivel naţional, crearea locurilor de muncă este o prioritate. Pe plan local avem multe de făcut şi mă bucur că majoritatea consilierilor au înţeles ce am propus noi, executivul. Avem proiecte legate de infrastructură. Sperăm ca în cel mai scurt timp să se demareze lucrările de canalizare. Avem un proiect în valoare de 11,3 milioane euro, aproximativ 12.600 metri lungime de canalizare, canal menajer. De asemenea, dorim să modernizăm iluminatul public. Avem un pachet de zece străzi care ar intra în modernizare. Bineînţeles că şi astăzi (3 februarie – n.r.) am aprobat prima stradă şi cea mai grea din oraş, strada Movilei, care va intra în modernizare. În cel mai scurt timp se va derula şi supravegherea video, care este, de asemenea, de o importanţă majoră, pentru că vorbim de siguranţa oamenilor. Încă o dată spun că tot ce ţine de interesul cetăţeanului e prioritate pentru noi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE