Dr. Ovidiu Gîrbovan: „Ne dorim să continuăm dotarea cu aparatură” Interviu
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1072 Vizualizări

Dr. Ovidiu Gîrbovan: „Ne dorim să continuăm dotarea cu aparatură”

Spitalul Clinic Judeţean Mureş are de câteva zile un nou director medical. Dr. Ovidiu Gîrbovan, medic primar Obstetrică-Ginecologie şi Şef Lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, a mai ocupat această funcţie şi în perioada iunie 2009-iunie 2010. Cu speranţă, responsabilitate şi puţină teamă pleacă la drum în noua activitate. Dr. Ovidiu Gîrbovan a acordat un interviu Cotidianului „Zi de Zi”, în care vorbeşte despre obiective, echipa managerială  şi despre cum se desfăşoară în prezent activitatea în cadrul Spitalului.

Reporter: Cu ce gânduri aţi pornit în noua activitate de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş?

Dr. Ovidiu Gîrbovan: Ca nou director medical al Spitalului, am pornit la drum cu speranţă, cu puţină teamă, cu responsabilitate, cu dorinţa de a realiza ce mi-am propus şi ce şi-a propus echipa medicală, cu răbdare şi tenacitate. Toate acestea mă vor face să continui ceea ce au început colegii mei şi să-mi ating obiectivele pe care mi le-am propus. Tot ceea ce facem noi este în beneficiul pacientului.

Rep.: Cum se desfăşoară în prezent activitatea la Spital?

O.G: Spitalul Clinic Judeţean Mureş este un spital mare, aşa că şi problemele sunt mari. Are aproximativ 1.180 de paturi pe diferite specialităţi. În principiu, acoperim cam toate specialităţile medicale şi fiecare specialitate are problemele ei specifice, dar Spitalul Judeţean Mureş a primit gradul II de înaltă competenţă fără plan de conformare, ceea ce ne situează într-un stadiu avansat de prestări servicii medicale. Ne străduim să ridicăm aceste servicii la cele mai înalte standarde. Prin acele chestionare de satisfacţie, pacienţii şi aparţinătorii ne-au acordat un grad înalt de încredere, peste 75% dintre aceştia au fost mulţumiţi şi satisfăcuţi de condiţiile din spital. Sigur că mai sunt anumite probleme care vor fi remediate în timp şi în funcţie de buget. Nu trebuie să uităm că aceste clădiri sunt vechi şi au destul de multe probleme în ceea ce priveşte partea arhitecturală, condiţiile de canal şi apă, gaze. Acestea sunt printre obiectivele noastre de viitor, în funcţie de bugetele care vor veni şi deciziile care se vor lua în Consiliile de Administraţie. Vom avea o listă de priorităţi şi vom încerca să acoperim toate priorităţile.

Rep.: Modernizarea despre care ne vorbeaţi va continua şi cu dotarea de aparatură în secţiile Spitalului?

O.G.: În funcţie de buget, noi avem prioritare, la nivelul Spitalului, câteva lucruri. Ne dorim să îmbunătăţim resursele umane, pentru că e necesar, vrem să dotăm Spitalul cu aparatură, să achiziţionăm materiale şi medicamente, dar şi circuitele şi amenajarea clădirilor şi a spaţiilor de cazare, a saloanelor cu paturi noi. Secţiile Spitalului vor fi reevaluate, vom face o listă de priorităţi şi vom vedea unde va fi necesar să intervenim.

Rep.: Aveţi informaţii despre bugetul alocat Spitalului Clinic Judeţean Mureş în acest an?

O.G.: Deocamdată, cu Casa de Asigurări de Sănătate mergem pe act adiţional. Contractul cadru nu s-a făcut nicăieri în ţară încă. În principiu, bugetele vor fi cam aceleaşi ca în fiecare an. Încă nu pot să vă furnizez nişte cifre concrete în ceea ce priveşte bugetul pe anul 2014.

Rep.: Ştim că aţi mai ocupat funcţia de director medical a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi în perioada iunie 2009-iunie 2010. Cum a fost perioada respectivă?

O.G.: Din punctul meu de vedere, a fost o perioadă normală, cu destule realizări. Sigur că nu am reuşit să realizăm chiar tot ce ne-am propus, dar în principiu au fost câteva realizări de care sunt mândru, printre care Ambulatoriul de Specialitate obţinut prin Programul Operaţional Regional, dezvoltarea Secţiei de Terapie Intensivă din vechea clădire a Spitalului Municipal, câteva dotări cu aparatură pentru anumite secţii. Sigur că lucrurile nu s-au oprit acolo. Următoarea echipă de conducere a continuat câteva obiective care s-au demarat şi cu siguranţa actuala echipă va continua demersurile necesare pentru atingerea obiectivelor începute şi va găsi noi oportunităţi de îmbunătăţire, în primul rând, a serviciilor pentru pacient. Spitalul lucrează în beneficiul pacientului şi al societăţii.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE