Fetele de la Nova Vita obţin a doua victorie Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Fetele de la Nova Vita obţin a doua victorie

Echipa feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureş a învins sâmbătă, în etapa a XIX-a a Ligii Naţionale, pe teren propriu cu scorul de 70-57 (23-16, 15-12, 10-16, 22-13) pe Universitatea Cluj-Napoca. Este a doua victorie în această ediţie a mureşencelor, care au arătat o faţă schimbată mult în bine în retur. Echipa lui Ionel Brustur a dominat partida de la un cap la altul şi doar unele căderi au dat ceva emoţii şi au făcut ca diferenţa să nu fie mai mare. Mureşencele s-au desprins de adversare spre finalul primului sfert, iar în al doilea şi-au mărit avantajul la aproape 20 de puncte. Au urmat însă minutele de final dinaintea pauzei, când s-au grăbit inexplicabil, au oferit multe mingi cadou adversarelor şi de la 37-20 s-a intrat la pauza mare cu 38-28.

Emoţii îndepărtate spre final

Partea a doua a continuat în aceeaşi notă, cu o echipă mureşeană parcă descumpănită şi seria clujencelor a continuat. Oaspetele au reuşit să treacă la conducere, după o altă serie de 12 puncte, un parţial 20-1 înregistrat în finalul sfertului doi şi primele minute ale celui de-al treilea. Înaintea ultimei pauze, gazdele au trecut din nou la conducere şi au reuşit să-şi mărească avantajul pe tabelă la peste 10 puncte. Ziua bună a lui Meszáros Kata a fost completată de pătrunderi şi recuperări eficiente ale Alexandrei Vlaicu, de jocul inteligent practicat de Vincze Andrea, Danielle Walker şi Lashantel Wilson, dar şi de mâna sigură a lui Gál Emese. Walker a fost de exemplu foarte aproape de un triple-double, cu 8 puncte, 12 recuperări şi 10 pase decisive, iar Gál a trimis în coş 5 din cele şapte aruncări, dintre care trei de la distanţă. Scorul final a fost stabilit deja cu 80 de secunde înaintea ultimei sirene, dar mureşencele nu au forţat victoria la o diferenţă mai mare, pentru a nu risca. Astfel, după înfrângerea din tur cu 65-52, ecartul a fost aceeaşi, dar clujencele au mai multe puncte înscrise în deplasare.

Au evoluat formaţiile:

BC Nova Vita: Meszáros 17, Walker 15 (1×3), Gál 13 (3×3), Wilson 8, Vincze 8, Vlaicu 7, Mihai 2, Bartha. Nu au jucat: C. Gherendi, A. Gherendi, Paraidi T.

Universitatea: Ferenczi 12 (1), Jones 10, A. Pop 9, Gavrilă 7 (2), Pascalău 7 (1), Răileanu 6, Lache 2, Szmutku 2, Lovász 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE