Spectacol – surpriză marca Radu Afrim la Naţional Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Spectacol – surpriză marca Radu Afrim la Naţional

Compania “Tompa Miklós” a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş vine în faţa publicului cu o nouă premieră duminică, 2 martie, de la ora 19.30 la Sala Mică, cu spectacolulul “Castingul dracului” în regia lui Radu Afrim.

Pe scurt povestea spectacolului sună cam aşa: un afacerist de top dă un casting pentru ziua de naştere a copilului lui. Pune la bătaie o sumă uriaşă de bani pentru cel mai bun număr de divertisment. De aici o întreaga serie de peripeţii comice, hilare, surprinzătoare. Spectacolul are trei parţi: castingul, repetiţiile şi aniversarea. ”Este un proiect oarecum neobişnuit în care o echipă construieşte o poveste, o atmosferă în care vine un regizor şi inspirat de actorii  pe care îi întâlneşte construieşte nişte personaje pe care le pune în relaţie şi face o poveste. Mă provoacă acest tip de spectacol, mai mult decât cele cu text gata fabricat, clasic sau contemporan pentru că este o muncă care pune în valoare actorul, personajele sunt construite după actor şi nu invers”, a precizat Radu Afrim, regizorul spectacolului.

Frustrări, party, casting

Povestea spectacolului este una aparent simplă, într-un orăşel din zonă un domn foarte bogat jucat de Ördög Miklós Levente, născut în aceeaşi zi cu Nicolae Ceauşescu, frustrat că ziua lui de naştere a trecut întotdeauna neobservată din cauza zilei de naştere a fostului preşedinte al României. “Personajul principal a fost pionier, a recitat poezii de ziua lui Ceauşescu. Acum este un om foarte bogat al regiunii, un mare afacerist de subteran şi vrea să-i ofere copilului lui, la împlinirea vârstei de şapte ani o zi de naştere cum nu a avut niciodată. Pentru asta dă un casting, cu oameni freaky, talentaţi, artişti, nonartişti, care să participle la acest party de ziua copilului său. Cel mai bun va lua o sumă de euro, cel pe care copilul îl va alege la acest casting. De aici încep peripeţiile acestui spectacol pentru adulţi, fiind interzis publicului sub 14 ani”, a explicat Radu Afrim.

“Foarte deschişi de la bun început”

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Berekméri Katalin, Fülöp Erzsébet, Bokor Barna, Csíki Hajnal, Galló Ernő, Gecse Ramóna, László Csaba, Meszesi Oszkár, Moldován Orsolya, Nagy Dorottya, Ördög Miklós Levente, Ruszuly Ervin, Lorincz Ágnes, Somody Hajnal, Szabadi Nóra, copii Gergely Botond, Nagy László, alături de Bartha József (scenograf), Cristina Milea (costume), Gavriliu Andrea (coreografie) şi Vlaicu Golcea (muzica). ”Ce e frumos este că actorii au pornit cu încredere de la bun început, în Radu dar şi în mine, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Niciodată nu au pus la îndoială ceea ce a făcut Radu cu ei, chiar dacă nu aveau un text. Au fost foarte deschişi de la bun început. Am avut şansa să cunosc mai multe trupe din ţară dar pot să spun, deşi de obicei nu o fac, trupa de la Târgu-Mureş e una din cele mai  bune trupe”, a spus Andrea Gavrilă, coregraful spectacolului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE