Dr. Dragoş Popa: „În acest an dorim implementarea unor sectoare noi de activitate” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2544 Vizualizări

Dr. Dragoş Popa: „În acest an dorim implementarea unor sectoare noi de activitate”

Dezvoltarea unor sectoare noi de activitate, implementarea unor tehnici de tratament moderne şi impunerea de proceduri medicale specifice de care să beneficieze pacienţii. Centrul Medical Nova Vita din Târgu-Mureş a început anul cu multe obiective, deservind în permanenţă pacientul, astfel încât acesta să poată beneficia de o reintegrare socio-profesională cât mai rapidă. Dr. Dragoş Popa, medic specialist chirurg şi directorul medical al Centrului Medical Nova Vita, ne-a acordat un interviu în care ne vorbeşte despre preocupările principale ale centrului în acest an, investiţii şi activităţi.

Reporter: Cum vedeţi dezvoltarea Centrului Medical Nova Vita din perspectiva implementării unor noi specialităţi?

Dr. Dragoş Popa: A fost şi este o preocupare permanentă a noastră să asigurăm o plajă cât mai largă de specialităţi medicale, astfel încât să preîntâmpinăm nevoile celor care ni se adresează. Dacă în anul 2013 au început operaţiile pe cord şi intervenţiile chirurgicale pediatrice, anul 2014 sperăm să ne aducă noi reuşite în implementarea unor sectoare noi de activitate. Pentru acest an ne dorim să dezvoltăm departamente de gastroenterologie, geriatrie şi recuperare cardiovasculară, care să completeze portofoliul actual al specialităţilor din cadrul Nova Vita. Intenţia noastră rămâne aceeaşi ca şi la începutul activităţii noastre, ca un pacient care vine la Nova Vita să poată beneficia de toate serviciile medicale de diagnostic şi terapie, indiferent de natura patologiei.

Rep.: Ştim că la Nova Vita se organizează foarte des cursurile de Şcoala Mamei”. Cât de interesate sunt mamele de aceste cursuri?

D.P.: Dorinţa noastră este să fie o transparenţă totală asupra actului medical şi de aceea am iniţiat acest proiect care se intitulează „Şcoala Mamei”, în care viitoarele mămici primesc toate informaţiile legate de procesele fiziologice care ţin de dezvoltarea sarcinii şi totodată sunt informate şi despre  toate manoperele medicale care se desfăşoară din momentul internării până la externare. În afară de acestea, se acordă un suport susţinut pentru viitoarele mămici privind noţiunile necesare pentru îngrijirea nou-născutului şi regimul igienico-dietetic ce trebuie urmat la externare. De acest tip de serviciu pot beneficia gratuit toate viitoarele mămici care optează să se înscrie în acest program, chiar dacă decizia finală nu va reprezenta dorinţa de a naşte la Maternitatea Nova Vita. Oricum, ne bucurăm că, cel puţin gravidele care sunt la prima sarcină şi care nu au avut încă experienţa naşterii şi creşterii unui copil, apreciază informaţiile prezentate ca fiind folositoare şi aplicabile.

Rep.: Care sunt obiectivele pe care vi le-aţi propus să le atingeţi în acest an?

D.P.: Dorim o consolidare pe piaţa serviciilor medicale private, deşi ştim că suntem afectaţi de un regim concurenţial defavorabil, în contextul în care sistemul medical privat este în continuare asuprit de decizii care nu permit pacientului să poată opta pentru servicii medicale de calitate, decontate de serviciul public de asigurări de sănătate. Dincolo de influenţele directe care pot să apară în finanţarea serviciilor medicale din partea Casei de Asigurări, ne dorim în continuare să ne menţinem statutul de cel mai important centru medical privat din judeţ şi chiar şi din regiune, atât din prisma numărului de pacienţi trataţi, cât şi prin calitatea actului medical. Totodată, prin dezvoltarea unor sectoare noi de activitate şi implementarea unor tehnici de tratament moderne, dorim să impunem proceduri medicale specifice de care să beneficieze pacienţii noştri.

Rep.: La Centrul Medical Nova Vita vin pacienţi şi din alte judeţe, oameni care se bazează pe profesionalismul echipei medicale de aici. Mai mult, centrul este recomandat şi pentru dotările sale. În acest an v-aţi propus să mai achiziţionaţi anumite aparate sau cum va fi anul din punct de vedere al dotărilor?

D.P.: Ne preocupă permanent modernizarea centrului nostru, atât din punct de vedere al dotării cu aparatură, cât şi din punctul de vedere al îmbunătăţirii condiţiilor hoteliere şi pregătirii personalului medical. Dacă, anul trecut, valoarea investiţiilor a depăşit 500.000 de euro, în anul 2014 urmărim îmbunătăţirea  dotărilor cu aparatură în blocul operator, centrul de transfuzie al spitalului şi sala de recuperare, investiţii care se vor apropia de suma de 300.000 de euro. Există o disponibilitate permanentă pentru a asigura suportul finaciar în vederea dotărilor cu aparatură performantă, care să garanteze un act medical eficient, de calitate, cu o recuperare cât mai rapidă a pacientului astfel încât să poată beneficia de o reintegrare socio-profesională cât mai rapidă.

Rep.: De la începutul anului şi până acum, cum s-a desfăşurat activitatea la Nova Vita?

D.P.: Se poate spune că activitatea a început în forţă la Nova Vita, într-o lună şi jumătate în centrul nostru au beneficiat de consultaţii peste 3.000 de pacienţi, s-au efectuat peste 200 de intervenţii chirurgicale şi au fost spitalizate 480 de persoane. Încrederea pe care ne-o arată pacienţii care se adresează Centrului Nova Vita ne motivează şi, totodată, ne responsabilizează pentru a asigura în continuare un standard înalt de calitate a serviciilor medicale.

Rep.: Şi, în final, v-aş ruga să ne faceţi o scurtă prezentare a centrului.

D.P.: Centrul medical Nova Vita este unul dintre cele mai mari spitale private dinţară. Centrul Medical Nova Vita și-a început activitatea medicală în luna iulie a anului 2008, înfiinţând prima secţie de îngrijiri paleative şi terapii complementare din judeţul Mureş. În acelaşi an, se deschide secţia de recuperare. În 2009, îşi începe activitatea farmacia şi laboratorul de analize medicale. La începutul anului 2010 începe activitatea primei maternități private din județul Mureș și a secțiilor de chirurgie, cardiologie și radiologie intervențională. Centrul Medical Nova Vita furnizează servicii medicale spitalicești continue de zi și ambulatorii, funcționând în prezent cu următoarea structură:

•Compartiment specialități chirurgicale (chirurgie generală, ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, neurochirurgie, urologie, ortopedie, ginecologie, chirurgie vasculară și chirurgie cardiovasculară 44 paturi

•Compartiment ATI 6 paturi

•Compartiment obstetrică fiziologică 10 paturi

•Compartiment neonatologie 10 paturi

•Compartiment terapie intensivă neonatologie 2 paturi

•Compartiment cardiologie intervențională 16 paturi

•Compartiment îngrijiri paliative 15 paturi

•Compartiment oncologie medicală 10 paturi

•Compartiment recuperare medicală (afecțiuni neurologice, ortopedice, cardiovasculare, posttraumatice, cronice reumatice sechelare, etc.) 46 paturi

•Spitalizare de zi (specialități chirurgicale) 6 paturi

•Spitalizare de zi (specialități medicale) 5 paturi

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE