Cristian Buşoi promite bani din “Orizont 2020” pentru UMF Politic
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Cristian Buşoi promite bani din “Orizont 2020” pentru UMF

Europarlamentarul Cristian Buşoi, candidat PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a fost prezent duminică, 13 aprilie, la Târgu-Mureş unde şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă atât realizările dar mai ales proiectele viitoare în ce priveşte politicile europene în domeniul sănătăţii.

Vizita europarlamentarului PNL, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în perioada ministrului Eugen Nicolăescu, până la ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare se încrie într-o serie de vizite ale candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European în Târgu-Mureş unde îşi vor prezenta programul. “Dorim  să avem cât mai mulţi dintre candidaţii PNL la Parlamentul European pentru că fiecare dintre domniile lor au o arie separată de competenţă, şi de asemenea câte un proiect separate pentru Parlamentul European”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi liderul PNL Mureş.

Aplicarea politicilor europene la CNAS

Europarlamentarul Cristian Buşoi a punctat câteva din activităţile sale din cadrul Parlamerntului European precum şi cele din funcţia de şef al CNAS, funcţie pe care îndeplinit-o opt luni. “O parte din proiectele la care am lucrat am încercat să le aplic şi în activitatea mea de preşedinte al CNAS. M-a preocupat foarte mult accesul la medicamente, în perioada mandatului meu, am crescut numărul de bolnavi care beneficiază de tratament oncologic care se aprobă la CNAS şi pentru prima dată nu au mai fost liste de aşteptare în perioada octombrie-decembrie. De asemenea, proiectele importante de informatizare, cardul electronic, dosarul electronic al pacientului, am încercat şi sper că în bună măsură am reuşit să le deblochez şi să le accelerez”, a precizat Cristian Buşoi.

Monitorizarea legislaţiei europene

Europarlamentarul PNL speră ca în cazul câştigării unui nou mandat de europarlamentar să revină în cadrul Comisiei de sănătate din cadrul Parlamentului European, pentru a contribui la îmbunătăţirea amendamentelor privind politica medicală cu beneficii pentru România. “Doresc să revin în Comisia de sănătate şi mediu, să mă implic în tot ceea ce va însemna directivă europeană pe acest domeniu. Sunt dosare care nu s-au finalizat, exeplu e directiva blocată în Consiliu care se va întoarce spre dezbatere din nou în Parlament pe transparenţa privind stabilirea preţului la medicamente şi includerea pe lista de compensate şi gratuite, care este extrem de importantă şi pentru România. Rolul unui europarlamentar este şi de a monitoriza legislaţia europeană, şi vreau să mă asigur că aceste oportunităţi se vor juriza corect, astfel ca universităţile de medicină din România şi institutele de cercetare să poată avea acces la banii de sănătate pe programul “Orizont 2020”. De asemenea, vreau să mă asigur că se va  implementa corect acest program precum şi  banii europeni din fondul de coeziune pe programele operaţionale care se vor stabili, care să fie cheltuiţi în sănătate pentru România”, a spus europarlamentarul PNL.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE